Witam, kupiłem GP dostałem dwa kluczyki ale nie było w papierach karty z kodem do klucza a wydaje mi się, że warto to mieć.
Czy taki kod mogę jakoś uzyskać przez ASO? lub sprawdzić pod komputerem?
To jest widok strony w wersji do druku
Witam, kupiłem GP dostałem dwa kluczyki ale nie było w papierach karty z kodem do klucza a wydaje mi się, że warto to mieć.
Czy taki kod mogę jakoś uzyskać przez ASO? lub sprawdzić pod komputerem?
możesz poprosić ASO (ale skrobną za to b.dużo) albo jechać do magika elektromechanika i na podstawie BSI wyciągną Ci kod (muszą wyciągnąć fizycznie kompa BSI i podepną do swoich maszyn, więc na godzine-dwie auto jest uziemione). mi to zrobili przy okazji dorabiania kluczyka
Ok dzięki za podpowiedź, rozumiem przez "magika" że to nie jest legalne ? może coś uszkodzić przy tym ?
Legalne jest bez przesady :) ryzyko takie ze dajesz jedna z najdrozszych czesci osobom ktore moga odczytac wiele zabezpieczen - nie ma tego co powierzac byle pierwszemu lepszemu. O nich slyszalem duzo dobrego: Profesjonalna naprawa i sprzedaż elektroniki
Nie znam się na tym więc wolę dopytać :)
Dzięki za namiary skontaktuję się z nimi, a podpowiedzcie mi - mogę cokolwiek ruszyć w aucie bez tego kodu? np rozłączyć akumulator?
Jasne - kod bedziesz potrzebowal prze aktywacji/deaktywacji zaawansowanych funkcji po podlaczeniu laptopa i w razie awarii kluczyka - a jak masz dwa to ryzyko uszkodzenia dwoch naraz jest znikome