witam chcialbym wymienic olej w swoim Bravo tylko ze nie wiem za bardzo jaki wlac auto ma 96,500 tys km z 2008r poprzedni wlasciciel nie wiedzial jaki i kiedy byl ostatnio wymieniany tak wiec morze ktos bedzie wiedzial jaki wlac
To jest widok strony w wersji do druku
witam chcialbym wymienic olej w swoim Bravo tylko ze nie wiem za bardzo jaki wlac auto ma 96,500 tys km z 2008r poprzedni wlasciciel nie wiedzial jaki i kiedy byl ostatnio wymieniany tak wiec morze ktos bedzie wiedzial jaki wlac
Jest masa informacji o olejach na tym forum a podstawowe pytanie to czy auto ma DPF czy nie :confused:
Jeżeli ma DPF to musisz wlać niskopopiołowy syntetyk, jeżeli nie masz DPF to wlej syntetyk zalecany przez producenta.
no wlasnie do bravo z silnikiem multijet 1.6 105km nic nie znalazlem a do innych modeli owszem mnostwo informacji,nie mam DPF i jeszcze moglibyscie cie pomoc w kwesti czy 5w30 czy jakis inny
jesli nie masz dpf to śmiało możesz zalać Motul 5w40 x-cess. Sam na takim smigam bo to bdb olej. Gdzie kupić oryginał w dobrej cenie... patrz na mój podpis.
kolego, jak nie wiesz jaki olej dobrac, to zawsze mozesz zapytać na stronie www.zmienolej.pl Pamiętam jak ja miałem taki problem i wtedy uzyskałem pomoc. Taka trochę reklama z mojej strony ale warto :]
najlepiej jakiś syntetyk typu 5w40 i powinno wystarczyć :)