To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Problem Xenon -
Problem Xenon
Witam
Mam problem z reflektorami bo już słabo świecą są już całe wypalone w środku ( chodzi o ten plastik za xenonem ) jest już chyba od temperatury cały żółty.
Nowe reflektory kosztują majątek , co mogę zrobić .Cena za komplet wychodzi ponad 5000pln co się wogóle mija z celem
Instalacja jest cała oryginalna przystosowana do xenona ,lampy na H7 by pasowały ale nie mam manualnej regulacji świateł bo w xenonie wszystko samo się poziomowało.
Na allegro są lampy nowe ale do 3D wersji po około 1000pln czy da się je jakoś przypasować do kombi .
-
Z tego si sie orientuje to się różnia i może to nie wyglądać za fajnie. A brdzo masz zżółknięte też mam xenon ori i ja mam minimalnie żółte. Niestety w większości ładowali xenon do 3D. Silniczek chyba jest ten sam więc powinny działać zwykłe. Jeszcze masz możliwość kupić soczewke i zamiast tej plaskikowej osłony co jest i odbłyśnika wstawić soczewke na D2S. A samopoziomowanie CI działa bbez zarzutu?
-
Wersja 3drzwiowa nie pasuje do kombi i 5 drzwiowej
Przy zmianie swiatel na zwykle zawsze mozesz uzywac tylko recznej regulacji bezposrednio w kloszu
-
2 załącznik(i)
Załącznik 11297Załącznik 11298
Tak wyglądają lampy już tragedia,poza tym wszystko działa a żeby założyć soczewki to i tak muszę kupić zwykłe lampy na H7 ?
-
Te rozłóż powiem Ci tak mi jeden ten plastik pękł na mocowaniu jak ustawiałem wysokość ręcznie bo poziomowanie mi szwankuje i jakby CI się udało sciągnąc klosz to myślę żę da sie go zdjąć to opalone ja się niosłem właśnie z tym pomysłem ale nie ma kasy na właśnie na tak jak Twoje zużyte lampy plus soczewki.
-
tylko ja nie wiem czy to nie jest całość jeśli chodzi o lampę czy w ogóle do się coś ze środka wyciągnąć
-
Klosz ogólnie da się rozkleić. A resztę ze środka trzeba by delikatnie wydłubać że tak się wyraże bo jest ta plastikowa osłona plus jeszcze w środku koszyczek podobny jak w zwykłych lampach. Alo weż kup jakąś zdechła rozbierz i będziesz widział.
-
Cytat:
Napisał
irqus
Klosz ogólnie da się rozkleić. A resztę ze środka trzeba by delikatnie wydłubać że tak się wyraże bo jest ta plastikowa osłona plus jeszcze w środku koszyczek podobny jak w zwykłych lampach. Alo weż kup jakąś zdechła rozbierz i będziesz widział.
Witam,
Wiem , że minęło już trochę czasu , ale czy komuś udało się rozebrać ten cholerny reflektor ??