To jest widok strony w wersji do druku
-
Rezerwa w Bravo 1.4
Witam, w zeszłym tygodniu zostałem posiadaczem Bravo 1.4 12v 97r. Mam małe techniczne pytanie dotyczące obsługi tego auta, mianowicie chciałbym dowiedzieć się jaka jest pojemność baku w tym modelu oraz ile z tego to rezerwa? I właśnie ap ropo rezerwy. Czy załącza się ona dopiero gdy wskazówka zatrzyma się na zerowym poziomie i dopiero wtedy jedziemy na rezerwie?
Dziękuje z góry za odpowiedź, i za pomoc dla początkującego :)
-
Brak 40, rezerwa 7l.
Koniec rezerwy to z 5 kresek powyżej zera.
-
No u mnie akurat jest wskazówka bez skali o taka: Droplr • Screenshot on 9.15.2013 at 7.53.01 PM.png
Czyli mając wskazówkę nad zerem, jeżdżę już na rezerwie tak?
Przepraszam za takie "głupie" pytania, no ale jest to moje pierwsze auto, dziękuje za odpowiedź Savi
-
Lepiej unikaj zaświecenia się rezerwy. Tak jeździsz na rezerwie. Na ok. 90km jazdy powinno Ci beny wystarczyć.
To jest taki silnik ze może na rezerwie wariowac:-)
-
Jak tankujesz do pełna i regularnie to też nie widzę problemu. Ja jak jeździłem na benzynie to zawsze tankowałem pod korek, wyjeżdzałęm aż do zaświecenia się rudej i znów do pełna.. Nie widzę problemu aby tak robić.. Gorzej jak ktoś jeździ tylko na rezerwie - wtedy mogą być problemy :/
-
Cytat:
Napisał
Gostas
Czyli mając wskazówkę nad zerem, jeżdżę już na rezerwie tak?
Rezerwa zapala się 5-7 litrów powyżej E.
Jako ciekawostkę powiem, że są auta bez kontrolki rezerwy (za to jest czerwony zakres na skali) i auta w których rezerwa zapala się poniżej E (Daewoo Matiz).