To jest widok strony w wersji do druku
-
Stio 1.9 140km brak mocy
Witam. Jak w temacie. Nie kopci, nie szarpie. Silnik pracuje normalnie, turbo sie wkreca. Brak mocy od poczatku do konca. Nie wazny bieg niewazne obroty poprostu nie jedzie.
Wywalilo check engine. Podpiolem wyszly P0101, P1237. Moze cos doradzicie. Jeszcze nic nie robilem. Czasu brak. W sobote sie zabiore. Od czego zaczac? Gdzie szukac?
-
P0101 - Zakres/działanie odwodu przepływomierza masowego powietrza lub objętościowego; lub układ wlotu powietrza,wykryto wyciek.
P1237 - Awaria pompy paliwa
-
Cytat:
Napisał
sebaoo2
P0101 - Zakres/działanie odwodu przepływomierza masowego powietrza lub objętościowego; lub układ wlotu powietrza,wykryto wyciek.
P1237 - Awaria pompy paliwa
Tyle to wiem :) Czyli ze mam przeplywke wymienic i pompe paliwa?
Wydaje mi sie ze nie bardzo. Jakies pomysly?
-
Cytat:
Napisał
savkin
Czyli ze mam przeplywke wymienic
Na początek sprawdź wtyczkę czy jest dobre połączenie,wyczyść jak coś,sprawdź czy gdzieś kable są nie pozagniatanie,czy nie ma przerwy
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
A z pompą to może być filtr paliwa
-
-
Hmmmm. Po skasowaniu bledow przejechalem z 10km i jak reka odjol. Odpalka i znow zapiernicza. Raczej objaw nie podobny do przeplywki. Jakby sie EGR zawiesil. Musze w sobote poczyscic wszystko. Moze zaslepie.
-
odłącz przepływke i sprawdź czy jest różnica.
-
Cytat:
Napisał
lukq
odłącz przepływke i sprawdź czy jest różnica.
I wszystko jasne. Po odpieciu przeplywki wszystko OK. Ale.... Zawsze jest jakies "Ale" W przeplywce olej. Doszedlem do odmy. Zyga olejem do dolotu :/ W poniedzialek rozkrece i wyczyszcze. Zobaczymy czy tylko odma nie trzyma. Moze jeszcze ktos sie podzieli swoimi spostrzezeniami?