To jest widok strony w wersji do druku
-
Wymiana maglownicy
Witam.
W mojej marysi zaczyna szwankować maglownica (czasem się blokuje i puszcza olej). Mam w zanadrzu zdrową używkę, którą chcę założyć. Problem w tym, że mechanik twierdzi, że trzeba wyjąć silnik, żeby uzyskać dostęp do maglownicy. Może ktoś przerabiał już ten temat z silnikiem R5 i zna jakieś tajemne sztuczki?
-
Z tego co wiem magiel wyciąga się dołem po zwaleniu sanek..
-
Nie wydaje mi się żeby silnik jakoś przeszkadzał... prędzej skrzynia. Ale po zdjęciu sanek powinno się dać.
-
Na bbtp uzyskałam wyczerpującą odpowiedź. Faktycznie nie trzeba wyjmować silnika, ale saneczki i parę śrubek trzeba usunąć.
-
Cytat:
Napisał
hak64
Na bbtp uzyskałam wyczerpującą odpowiedź. Faktycznie nie trzeba wyjmować silnika, ale saneczki i parę śrubek trzeba usunąć.
No niestety. U mnie na oko nawet sanki out i magiel jest mój, w 2.0 raczej podobnie bo tył silnika jest taki sam tylko o jeden gar jakby większy ;) Dobry mechanik jak do wymiany magla chce silnik targać :P
-
Podejrzewam, że dobrze wiedział, że nie trzeba targać, ale dla ściemy rzucił hasło o wyjmowaniu, bo wtedy rachuneczek większy.:wrednyusmiech: