To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Bravo - sprężyny -
Bravo - sprężyny
Witam to jest mój pierwszy wpis na forum także z góry przepraszam za błędy i jakieś niedociągnięcia :)
Otóż wymieniłem w moim Bravo 1.9 jtd sprężyny, gdyż jedna po prostu się zużyła i się złamała, niby na takie same o takiej samej wysokości. Ale po wymianie przód auta wyraźnie się podniósł. Te stare były "wybite" że tak obniżały auto czy po prostu takie miały być?
-
Cytat:
Napisał
Maatheo
Te stare były "wybite" że tak obniżały auto czy po prostu takie miały być?
Dokładnie - stare sprężyny były już takie siadnięte.. Poczekaj parę dni to powinny się trochę usadzić..
-
Dzięki byrrt za odpowiedz :)
-
kilka dni i wszytko się ułoży. Jeśli oryginalne (te zużyte) były od nowości, to były pewnie nieźle wyklepane.
Spokojna głowa.
-
długo się nie nacieszyłem nowymi sprężynami, gdyż jedna nie wiem jakim cudem nie mieści się w nadkolu i przy skręcie obciera własnie o nie wydając długi dźwięk... ehhhhh
będzie chyba reklamacja
-
Może masz założone odwrotnie (widziałem takie przypadki), dwa łożysko amortyzatora nie robi tego hałasu?
-
założona jest dobrze, łożysko jest ok, ale po prostu przy skręcie sprężyna ociera o nadkole i się dogina po czym się rozluźnia i tworzy się ten dźwięk. Jak dla mnie to dziwne :)
ale czego tu się spodziewać przy produkcji na ilość :)
-
A jakiej firmy te springi?