Stilo 1.9 JTD nie odpala na ciepłym silniku.
Witam serdecznie wszystkich.
Z racji tego że jestem nowy proszę o odrobinę wyrozumiałości. Jestem posiadaczem stilo od 2 lat, wiadomo jak to w stilu różne drobne usterki się zdarzały ale naprawiałem je bez większych problemów. Teraz niestety nie mam pojęcia co dolega mojemu stilo. Mianowicie, na zimnym silniku auto pali od ręki, lecz gdy silnik jest już ciepły dzieją się dziwne rzeczy przy próbie odpalenia. Opisze wczorajsza sytuacje, przejechałem około 20 km w korku, w drodze do domu zajechałem pod sklep, gdy wróciłem ze sklepu temperatura silnika była już troszeczkę mniejsza, przekręciłem kluczyk poczekałem aż wszystko sprawdzi, po czym chciałem odpalić auto lecz rozrusznik zakręcił przez 2 sekundy i przestał kręcić a spod maski było słychać dźwięk jak by coś się najpierw zblokowało a później wypuszczało powietrze, zostawiłem auto na 3 h i jak wróciłem to znowu odpalił bez problemów. Chciałbym dodać że szukałem na forum podobnych objawów i jedyne co znalazłem to EGR i wczoraj przeczyściłem aczkolwiek nie był zbyt brudny. Mam nadzieję że w miarę jasno opisałem mój problem i liczę że mi pomożecie.
Fiat Stilo 1.9 JTD
2002r
przejechane 145 tys.