Niewchodzi na obroty na LPG Palio 1.2 8v
Witam mam problem z moim fiacikiem, na LPG przy ruszaniu na 1 i 2 biegu wchodzi na obroty i kreci się dość wysoko (nie mam obrotka wiec do końca nie kręcę) przy czym jest ospały ale na 3,4,5, nie wchodzi na obroty powyżej ok 2,5K dusi się jak by chciał ale nie umiał wręcz zwalnia czasem ale po redukcji z 4 na 3 kreci się wyżej, na biegu jałowym pracuje równo na lpg jak na benzynie. Na PB silnik tez jest delikatnie słabszy aczkolwiek przyspiesza w pełnym zakresie obrotów nie świeci się marchewa ani żadna inna kontrolka podczas problemu. Instalacja 2 gen Tartarini TEC 99, wymieniłem: Kable WN, świece, filtr gazu, przepustnica czyszczona,filtr paliwa, ukł. wydechowy ma 5 tys od plecionki do końca, zamiast katalizatora strumienica aczkolwiek nie przeszkadzało to w normalnej jeździe wcześniej, spuszczałem troche wody z parownika, wyjeździłem gaz bo myślałem ze jakiś kiepski i zatankowałem gdzie indziej ale bez zmian, nie wiem kiedy był parownik wymieniany bo wóz nabyłem 2lata temu, przebieg 205 kkm prawie od nowości z LPG, auto nie kopci nie śmierdzi gazem, nie ubywa płynu chłodniczego, robiona auto adaptacja.Prosił bym o jakieś rady zastanawiałem się jeszcze nad cewkami albo sonda ale budżet bardzo napięty ;-)