To jest widok strony w wersji do druku
-
Wskaźnik poziomu paliwa
Mam pytanie do posiadaczy JTD odnośnie wskazań poziomu paliwa na liczniku. Zauważyłem u siebie dziwne zjawisko, na przykład jak podjeżdżam pod dom i wskazówka pokrywa się z którąś z kresek z podziałki zgaszę auto i po chwili odpalę je znowu to wskazówka spada o jakiś milimetr może dwa, różnica jest na tyle duża że można to zauważyć gołym okiem, odnoszę wrażenie że jak bym gasił i odpalał auto ze 20 razy z rzędu to wpierdzieliło by mi z 1/4 baku ;/
Czy ktoś jeszcze zauważył coś takiego u siebie? Możliwe że pływak się zawiesza w baku?
-
Wiesz co ja u siebie widze to ale zawzsze rano np: dzisiaj przyajde do domu i bede miał na równo z jakąś kreską a rano już poniżej jej ale w czasie jazdy jak się silnik nagrzeje itp to wraca do tego co było dnia poprzedniego. Ale sprawdze w domu z ciekawości tak jak TY piszesz.
-
Poziom paliwa mierzony jest w momencie odpalania i później od niego opada. Jeśli auto było pochylone w którąś stronę, to wskazanie jest przekłamane i od niego stan jest podawany. Jak staniesz na równym, to wtedy pokaże prawidłowo. Mniej pokazuje jak auto przechyla się w lewo
-
Zaobserwowałem to w różnych miejscach, podjeżdżam pod sklep wracam po 5min i widzę jak wskazówka spada na moich oczach. Muszę jeszcze sprawdzić czy faktycznie po odpaleniu i przejechaniu kawałka wraca na poziom przed zgaszeniem auta.
-
W FESie możesz sobie zrobić test zegarów. Może to Ci da jakieś informacje.
-
no to muszę kogoś znaleźć z kompem i kabelkiem w okolicy bo u siebie mam zainstalowanego linuxa :P
-
mam tak samo w benzynie. Najlepiej to widać tuż przed rezerwą tj parkuję gaszę i niby ok. Przekęcam na MAR, wskazuwka zatrzymuje się na czerwonym i komputer zaczyna komunikować, że mało paliwa. Na szczęście 20 takich zabiegów nie "wysysa"1/4 zbiornika, jest tak po przejechaniu przynajmniej 5km
-
Sprawdzilem ostatnio u siebie i tez mam wskazowke tuz po uruchomieniu auta nizej niz przy gaszeniu. Po paru min wskazowka sie podnosi
-
Potwierdzam. Tak już jest i nie ma się co martwić.
-
no to spoko bo przeraziłem się że mój Stilon wciąga litra na samo odpalenie :lol: