To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Albea - drgania -
Albea - drgania
Witam, od pewnego czasu mam problem z moim samochodem - Fiatem Albea. Otóż na biegu jałowym wpada w drgania. Wskazówka obrotomierza stoi na wartości 900 i nie porusza się, więc z silnikiem wszystko w porządku. Żaden specjalista nie umie określić przyczyny. Miał ktoś podobny problem? Jeśli tak to proszę o odpowiedź ;) Pozdrawiam Marek
-
-
Jeżeli świece i kable są dobre oraz wszystkie poduszki silnika a drgania występowały by na rozgrzanym silniku to obstawiałbym rozregulowane zawory. Miałem tak w sienie 1.2 8v wymieniłem wiele rzeczy a okazało się że po rozgrzaniu silnika zawory wydechowe podpierają się i to powodowało drgania. Tylko w sienie miałem motor 8 zaworowy gdzie nie było samoregulatorów a u Ciebie to nie wiem jak jest.
-
Kable i świece wymieniałem, ale rzeczywiście może to być wina zaworów lub poduszek. Dzięki za rady ;)
-
-
Bestfriend możliwe że czujnik oleju padł i warto go sprawdzić. Może kabelek się od niego urwał czy cuś. Jak wszystko jest ok to spróbuj odłaczyć akumulator na pare minut
-
Sprawdź opór na czujniku na zgaszonym i pracującym silniku. Jeśli się nie zmienia to czujnik jest martwy, a jeśli pracuje, to może zwyczajnie na kostce nie ma styku lub jest jakieś uszkodzenie na kablach.