To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Szybka porada -
Szybka porada
Witajcie. Chce w tym tygodniu kupić auto i zastanawiam się nad Lybrą i Alfą 156 oba w kombi, z silnikiem 1.9 dezel oraz z 2001roku. Co jest lepszym wyborem biorąc pod uwagę że auto ma służyć do dalszych podróży (około 700km w jedną stronę) około dwóch razy w miesiącu może raz.
-
Lybra i to zdecydowanie. Bardziej komfortowa, przeważnie o wiele lepiej wyposażona.
-
wygląd z zewnątrz to ważna sprawa i tu alfa wygrywa, niestety/stety teraz chodzi o ten komfort podczas jazdy.
-
Cytat:
Napisał
seth
wygląd z zewnątrz to ważna sprawa i tu alfa wygrywa, niestety/stety teraz chodzi o ten komfort podczas jazdy.
Rzecz gustu to już indywidualna sprawa. Na Alfę nie mogę już patrzeć bo tyle tego jeździ - za to Lybra kombi na ładnym kole...
-
Lybra.Jeśli chodzi o wygodę.Bo Alfa to inna liga.Sportowa.
-
-
Dlaczego do spawania podłoga?
-
Jednak lancia? :) Ta alfa wygląda na trochę zajechaną - a w rzeczywistości pewnie wygląda gorzej..
-
Cytat:
Napisał
lukq
Dlaczego do spawania podłoga?
bo jest trochę w kiepskim stanie.
już w sumie nastawiony jestem na kupno więc pewnie dziś będzie nowe auto.
-
I jak? Jest Lancia pod domem?
-
Cytat:
Napisał
dejv667
I jak? Jest Lancia pod domem?
Dołączam się do pytania ;)
-
jest lancia i jest kłopot. Przy powrocie spalanie niecałe 5/100 a wskazówka po przejechaniu około 120 km spadła prawie o 1/4
-
Cytat:
Napisał
seth
jest lancia i jest kłopot. Przy powrocie spalanie niecałe 5/100 a wskazówka po przejechaniu około 120 km spadła prawie o 1/4
Nie wiem jak Lybra ale w mojej Lancii wskaźnik poziomu paliwa jest symboliczny. Znaczy pokazuje co mu się podoba i lepiej jest polegać na liczniku km ;)
-
Ufff oby tak było. zatankuje do pełna i zobaczę co wejdzie po 100 km
Ogólnie mechanicznie jest ok tylko silnik trochę zarzygany i blacha do małych poprawek ale za to podwozie czyściutkie.
-
No Paweł to chwal się nowym nabytkiem! :)