To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Error Cli -
Error Cli
Witam was, jestem nowy na forum. Mam mianowicie taki problem. Wyskakuje mi Error Cli, zrobiłem samo diagnozę i wyskoczył mi błąd 00, więc ze zwlekać pojechałem do specjalisty i nabił mi klimę, ale błąd nadal jest a do tego jak mi wyskoczy ten Error to nie chodzi mi pokrętło od mocy nawiewu. Co mam zrobić? Gdzie szukać przyczyny. Proszę o pomoc.
-
Najczęstszym problemem są czujniki temperatury - ten np. w lusterku, lub ten przy parowniku, lub ten w środku.
Poczytaj ten temat http://fiatklubpolska.pl/bravo-brava...rror-cli-8294/
Najlepiej udać się do elektryka, aby pomierzył wszystkie najważniejsze czujniki. Uszkodzenie któregoś powoduje właśnie taki efekt - tj. wyłączenie klimatyzacji.
-
tak jak napisał Miszko, najprawdopodobniej odmówił posłuszeństwa czujnik temperatury w prawym lusterku.
Mialem to samo i po wymianie czujnika (prawe lusterko, od dolu taki cypelek)+ reset - odłączenie klemy na kilka min., Error zniknął
-
U mnie czujnik jest dobry, wskazuje poprawna temp
-
Również mam z tym problem i nie potrafię sobie z tym poradzić, po wyskoczeniu błędu nie działa mi opcja nawiewu "AUTO" oraz przeważnie zaczyna mi lecieć z nawiewów ciepłe powietrze.
-
Cytat:
Napisał
Krystian_00
Również mam z tym problem i nie potrafię sobie z tym poradzić, po wyskoczeniu błędu nie działa mi opcja nawiewu "AUTO" oraz przeważnie zaczyna mi lecieć z nawiewów ciepłe powietrze.
To że leci Ci ciepłe powietrze to pewnie masz walnięty czujnik wewnętrznej temperatury
-
Jeśli bym miał uszkodzony czujnik temperatury wewnętrznej to ciepłe powietrze leciałoby mi również na ustawieniu nadmuchu w pozycji 1 lub 2? Czy tylko na AUTO. Bo mi leci cały czas.
-
Wg. logiki tylko na auto bo tylko w tym trybie dzia automatyczna regulacja..
-
Według mnie na pozycjach 1,2 itp tez by leciało ciepłe powietrze. Bo jak nastawisz na jeden i dajesz temp na 22 lub inna to on grzeje a na auto to temperaturę grzeje do 22 i potem leciutko tylko podmuchuje, bynajmniej ja tak mam. a może po prostu spróbuj przeczyścić czujnik temperatury wewnętrznej.
-
Widzisz ja klimy nie mam ale jedni piszą że regulacja automatyczna działa tylko i wyłącznie w trybie auto a poza nim kręcenie gałką temp powoduje procentowe ustawienie klapy mieszacza powietrza, a niektórzy tak jak Ty że auto odnosi się tylko do nawiewu.. Kiedyś nawet cały temat o tym był.. Nie wiem już sam, tak jakby były dwa rodzaje centralek o tym samym oznaczeniu..
-
-
Czujnik przedmuchiwałem niedawno kompresorem. Brakuje mi już pomysłów co jest nie tak :/
-
Nie wiem a moze zaryzykowac i kupic po prostu ten czujnik i wymienic?
-
Po prostu przemierzyć miernikiem.. ;)