3 załącznik(i)
Ustalenie funkcji spalonego bezpiecznika Brava 1,9 JTD .
Witam Wszystkich Forumowiczów .
Dziś wracając z pracy po przejechaniu około 3 km w mojej bravie 1,9 JTD 2001 r. wydobył się czarny dym spod maski , szybko zjechałem na pobocze , wyłączyłem zapłon , chwyciłem gaśnice i uchyliłem -otworzyłem maskę . Ognia na szczęście nie było ale o otwarciu i przyjrzeniu się źródle - dymu okazało się to spalona obudowa oraz spalony bezpiecznik . Obudowa się przetopiła co było źródłem dymu .
Mam do was prośbę czy któryś z kolegów podpowie mi co mogło być przyczyną tego nagrzania się bezpiecznika , jego stopienia oraz najważniejsze za co on odpowiada .
Samochód odpalił normalnie ,temperatury płynów jak zawsze w normie i nie słychać żadnych zmian w jego pracy i mocy . Sprawdzałem zapalniczkę samochodową , światła itp i wszystko działa poprawnie .
Do bezpiecznika dochodzą dwa przewody tak jak na zdjęciu ala kremowy oraz czerwony .
W załączniku jest fotka z jego umiejscowieniem .
Prosiłbym was Bardzo o nie odsyłanie mnie od razu do mechanika bo ostatnimi czasy bardzo cienko u mnie z funduszami .
Jeśli czegoś z informacji w tej treści jaką dałem zabrakło piszcie a postaram się ją szybko uzupełnić .
Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź .Załącznik 9434Załącznik 9435
Odp: Ustalenie funkcji spalonego bezpiecznika Brava 1,9 JTD .
To jest w ogóle bezpiecznik? A tam nie ma centralki grzania świec ew. dodatkowego grzania wody?
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Odp: Ustalenie funkcji spalonego bezpiecznika Brava 1,9 JTD .
A grzeją świece? Masz na przewwodach wodnych gdzieś podgrzewacz? Poczekajmy aż napisze ktoś co ma JTD..
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2