To jest widok strony w wersji do druku
-
zawieszenie przód siena
witam wszystkich mam problem z zawieszeniem pojawiły się luzy (na wahaczach i łożyskach) w przednim zawieszeniu więc wymieniłem wahacze amortyzatory łożyska amorów itd. stare zostały tylko sprężyny i teraz pojawił się prawdziwy problem zawieszenie na dziurach nie stuka tylko tak się trzaska jakby miało odpaść może ktoś wie gdzie jest ukryty problem
-
Czy wszystko dobrze poskręcane?
Zbieżność zrobiona?
Dokładnie napisz co wymieniałeś.
-
Oglądnij dokładnie całą kolumnę,może nie założyłeś górnej podkładki na sprężynę. Sprawdź tuleje metalowo-gumowe na kolumnie. Samą sprężynę zobacz;-)
-
Warto jeszcze obejrzeć przeguby i gumy stabilizatora, bo to lubi walić jak młot o kowadło :D
-
1 odpowiedź- dokładnie wymieniłem- wahacze - sworznie zwrotnicy - łożyska kół - amortyzatory - łożyska amortyzatorów ---stare są tylko sprężyny zbieżność jeszcze nie ustawiona
2 odpowiedź-kolejność złożenia mcpersona u mnie wygląda tak amor-zderzak z osłonom-sprężyna- taka mała podkładka-górny uchwyt sprężyny-łożysko amora-taka metalowa tulejka-podkładka-nakrętka
3 -odpowiedź -wersja którą ja posiadam jest bez przedniego stabilizatora to jest siena 1.2 rok 1999
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
zastanawia mnie jedna rzecz czy między górnym uchwytem sprężyny a łożyskiem amortyzatora coś było ?
-
1 załącznik(i)
Załącznik 9238
Wydaje się że wszystko założyłeś;-)
-
Cytat:
Napisał
GMG1808
3 -odpowiedź -wersja którą ja posiadam jest bez przedniego stabilizatora to jest siena 1.2 rok 1999
:?::!::cenuzra:
masz gumy na stabilizatorze do wymiany (łączniki z wahaczem i obejmy mocujące do podwozia)
jak to u kolegi Sabaoo2 jest na schemacie, el. 24 i 25
u mnie w Palio też z 1999 i też z 1.2 stabilizator jest
-