Witam ma pytanie czy można mieszać różne kolory płynów na przykład zielony z różowym gościu w sklepie powiedział że można ale wole być pewny i jaka ma chłodnice fiat palio Aluminium tak myślę.
To jest widok strony w wersji do druku
Witam ma pytanie czy można mieszać różne kolory płynów na przykład zielony z różowym gościu w sklepie powiedział że można ale wole być pewny i jaka ma chłodnice fiat palio Aluminium tak myślę.
Można mieszać tylko po co jak można po prostu kupić taki sam ;)
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Generalnie cena 5l płynu chłodniczego oscyluje w granicach 30zł ... więc jaki jest sens mieszać? Zlej to co dasz radę i zalej świeżym.
Dobrze mogę Zlać tylko jak mogę prosić o poomoc
Wybazgrano S3
Najlepiej odkręcić dolny gruby wąż przy chłodnicy. Tylko potem zalewając nowy płyn trzeba pamiętać o odpowietrzeniu. Było na forum
Przed napełnieniem odkręć
górny zawór odpowietrzający na chłodnicy,
zawór odpowietrzający w przewodzie odprowadzający ciecz chłodzącą z nagrzewnicy,
zawór odpowietrzający na przewodzie wylotowym,
wlewaj płyn,po przelaniu się płynu przez zawór w chłodnicy należy go zamknąć i wlewać płyn dalej do momentu przelewania przez kolejny zawór,przelewać w ten sposób i pozamykać wszystkie zawory.
Po napełnieniu układu i zamknięciu wszystkich zaworów uzupełnij poziom w zbiorniku wyrównawczym.
Uruchomić silnik i poczekać na jałowych obrotach do załączenia wentylatora,
po ostudzeniu silnika uzupełnić płyn pomiędzy min a max