Witam mam takie pytanie jak jade moim palio na gazie swieci mi sie lampa układ u wtryskowego na benzynie wszystko jest ok nie świeci moje pytqnie czy to normalne.
Wybazgrano S3
To jest widok strony w wersji do druku
Witam mam takie pytanie jak jade moim palio na gazie swieci mi sie lampa układ u wtryskowego na benzynie wszystko jest ok nie świeci moje pytqnie czy to normalne.
Wybazgrano S3
Jak stara instalacja czyt. II generacja to wg mnie tak powinno być. Ponieważ odcina wtryski i przełącza na zasilanie gazowe a komputer dostaje błąd wtryskiwacza/y
Jeżeli sekwencja to nie normalne. Nie powinno nic świecić.
Instalacja sama się przełącza na gaz przy 2000 obrotów została zalorzona w 2005r.
Wybazgrano S3
Bzdura! Takie brednie piszą gazownicy którzy w d*** mają wszelakie zalecenia i instrukcje. Wtryski się emuluje, tak samo sondę lambda tak żeby komputer nie wywalał check engine. W 4 gen sonda pracuje normalnie ale zła regulacja gazu może spowodować z niej złe odczyty.
Instalacja II generacji. Trzeba sprawdzić jaki błąd wywala komputer i sprawdzić co spapudrzyli gaziarze..
hmm... u mnie jest to samo. Taka sytuacja może czymś skutkować?
zawsze czerwona lampa może czyms skutkowac - sprawdzic co za błąd i usunąc skutek jej pojawiania sie ;)
Powiem Ci nawet jaki masz błąd:
Wtryskiwacze - Zwarcie do Vcc (przerwa)
Nie masz założonego emulatora wtryskiwacza , w tym temacie masz screen
http://fiatklubpolska.pl/siena-palio...-na-lpg-18112/
Ja mam II generację w silniku 1.6 16V i wtryski są poprawnie emulowane. Przecież wystarczy dołożyć moduł za 30zł. Takim "gazownikom" powinni odbierać uprawnienia.