To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
falujące obroty -
falujące obroty
Witam! Szukałem na forum ale nie mogłem mojej przyczyny znaleść? Obroty spadaja do 800 i nagle sie podwyższają do 1000.. i tak w kółko na luzie? Na kompie pokazuje mi zepsuty czujnik temp. ale juz on wczesniej byl popsuty i obroty nie falowały.. czy to przepustnica?
-
przepustnica, krokowiec. czujnik wymień, koszt niewielki.
-
czujnik juz kupiony.. 70 zl
-
Cytat:
Napisał
boch
przepustnica, krokowiec
tak jak napisał do czyszczenia;-)
-
też miałem problem z takimi falującymi obrotami, okazało się, że rura przy filtrze powietrza lekko się poluzowała i łapało lewe powietrze, poprawiłem rurę, silnik zaczął równo pracować a koszty zerowe
-
u mnie rura jest ok... nie ma prawa sie poluzowac jak jest obiemka skrecona
-
a może np. byc upalona świeca.. bo troche kopci na czarno.. problemy sie zaczyłey po wymianie wydechu
-
czarny dym to niespalone paliwo, ogromne spalanie. Najlepiej pojechac na analozator.
co do czyszczenia przepustnicy i krokowca to sa specjalne srodki do tego. A i wystepuja 2 rodzaje krokowca, jedne mozna wyciagnac inne sa wmontowane na stale w przepustnice.
-
no przepustnica czysta.. ale tak jak by troche nie do konca sie domykała.. tzn domyka sie ale jak palcem popchniesz to wchodzi troche dalej/// a gdzie taki analozator moge jechac
-
Analizator powinien miec kazdy zaklad czy serwis samochodowy.
-
no dzisiaj zresetowalem mapy.. zobaczymy co bedzie...