Chlodnica, wycieraczki oraz pasek klinowy - co to moze byc?
Witam, jestem tutaj nowa. Od dłuższego czasu miałam problem z wyciekajacym płynem z chłodnicy wody. Raz uciekał a raz nie, żadnych innych objawow. Po dwóch wizytach u różnych mechaników prawdopodobnie była to uszczelka pod chłodnica. Każdy chciał około 650 zł za wymianę. Dopiero trzeci, dość ogarnięty zakład stwierdził iż chciano mnie na ciągnąć, gdyż przyczyną była przegnita chłodnica, która wymieniono. Zaplacilam za taka usługę 400 zł. Czy to d obra cena? Druga sprawa to wycieraczki. Podczas jazdy po pary minutach same się włączalyu i nie dało się ich za cholerę wyłączyć, mimo iż były na zero. Ten sam zakład co robił chłodnice powiedział, że rozebrali mechanizm od wycieraczek, po sprawdzali i wg nich wszystko było ok i nie wiedza skąd takie zachowanie wycieraczek l ale fakt faktem, że póki co, odpukac, już się same nie włączają. Trzecia usterka to dziwny dźwięk z okolic paska klinowego, niby takie swiwerszczenie, metaliczne, które występujeraczej tylko podczas dodawania gazu. Nie zrobili mi tego iż nie starczyło rzekomo czas u i maja to robić w poniedziałek. Jedyne co to wg nich to pasek klinowy. Co to może być?
Dodam, ze idąc do mechanika faceci patrzą na mnie jak na idiotke i chcą zaraz robić nie wiadomo co za nie widaomo jaka kase, ale ja nie daje się i zawsze staram się co nieco wiedzieć o prawdopodobnej usterce. . będę wdzięczna za wszelką pomoc. Oczywiście chodzi o Fiata Marea 1.6