Witam wszystkich silnik który pracował idealnie nagle zaczął nierówno pracować wymiana świec nie dała nic rozrząd rozrząd nie przestawiony, zapłon skacze o 10 stopni. Proszę o poradę.
To jest widok strony w wersji do druku
Witam wszystkich silnik który pracował idealnie nagle zaczął nierówno pracować wymiana świec nie dała nic rozrząd rozrząd nie przestawiony, zapłon skacze o 10 stopni. Proszę o poradę.
Podczas pracy silnika zapłon raz wskazuje 10 a raz 0 stopni. Świeca na 1 i 2 cylindrze są czarne a na pozostałych są białe.
Czarne świece - za bogata mieszanka, białe - za uboga ... Czujnik położenia walu się przestawił?
bądź tez ten czujnik właśnie dogorywa..
Ciekawe czy u mnie nie jest podobnie bo mam słabszą iskre na 1 i 2 cylindrze - a na pewno nie jest to problem kabli, świec czy cewki bo wszystko nowe i firmowe. Czasem czuć wypadnięcie, moim zdaniem zapłonu, bo zatrzęsie delikatnie silnikiem. Nie jest to też związane z LPG bo zanim założyłem LPG tak już było ale aso w moim mieście nie potrafiło zdiagnozować problemu - dla nich jestem dziwakiem bo wszystko jest super. Dodam że zacząłem od wymiany rozrządu i diagnostyki komputerowej po której to właśnie stwierdzono, że jest cacy.
u mnie na zimnym też czasem wychodzi z rytmu po przegazowaniu ale ja już się nie bawię w naprawianie tego tylko go upalam heheh :) Jak ciepły wszystko wraca do normy.
Nie, nie u mnie nie przechodzi - problem jest cały czas.
U mnie jest podobnie, trochę trzęsie. Ale nie wiem czy to wina wypadającego zapłonu. aro_77 masz sekwencję, że pali Ci 8,9l?
Oczywiście, że sekwencja :) cały komplet z AC (stag4 eco, ac r01, ac w01)