To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
ASR, ESP w Bravo -
ASR, ESP w Bravo
Witajcie koledzy,koleżanki.
Jestem nowym posiadaczem Bravo 1.9 jtd 120km 2007r pakiet sport. Mam parę pytań odnośnie autka, ale może po kolei, powoli.
Czy w moim bolidzie (zresztą pięknie się prowadzi)jest jakiś system kontroli trakcji, bo w instrukcjach nic nie widzę, na konsoli w aucie żadnych włączników nie ma.
Wiem że jest ABS ale w mojej starej Merivce był ABS TCS EPS a tu nic?
Moze naświetlicie mi temat troszkę?
pozdrawiam
-
Na innym forum czytałem o tym i wyszło że jak nie Masz przycisku (tam gdzie city) ASR ,to nie ma też ESP.
-
Starczy popatrzeć na pompe abs pod maską, jeśli jest ESP to i takie wielkie litery widnieją na nalepce.
-
wszystkie bravo mialy esp i asr z tego co mi wiadomo. Nie wszystkie natomiast miały hill holder
-
Mylisz sie. Mnóstwo aut bylo wyposażonych jedynie w ABS.
-
Chyba jednak nie ma w moim bravko esp asr-szkoda, chyba 2007 to nie był to standard.
Ale dzięki za info.
-
wklep vin w eper i zobacz co ci wyjdzie.
-
Z epera sie nic na ten temat nie dowiesz. Pierwsza sprawa to przycisk ASR a druga to nalepka na pompie i nalepki na serwie z wyposazeniem.
-
nie wiem po co w takiej prostej sprawie vinami obracac, jest asr = jest esp i wszystko w temacie
jesli owner chce zawsze mozna dolozyc esp do nb
-
Cytat:
Napisał
Hipo
Z epera sie nic na ten temat nie dowiesz
Dowiesz. wchodzą w szczegóły auta jest wszystko łącznie z kolorem tapicerki i wyposażeniem.
-
Rzeczywiscie przy NB idzie to sprawdzic fajnie, przy starszych wozach niestety jest tylko wersja silnikowa, poziom wyposazenia i kolor tapicerki i tyle.
-
W EPER-ze nie ma danych o nowym Bravo jest tylko bravo/bravka(chyba że zle patrze) .
Jak będzie pogoda to pójde i zajrze pod maskę.thx.
-
jak nie masz na panelu lewym kolo radia przycisku ASR OFF to nie masz ESP, nie trzeba zagladac nawet pod maske.
a jak zmienisz epera na nowszego to bedzie nb :)
-
-
Witam Czy ktoś wie czy da się wyłączyć ESP i inne te dziadostwa jak np HILL HOLDER w Bravo II?Czy są one nie wyłączalne? Pozdrawiam