To jest widok strony w wersji do druku
-
Problem z zimnym fiatem
Witam! Mam problem a mianowicie pytanie. Zaczne może tak, świece wymienione, przewody takze a objawy są takie ze jak wsiadam do auta, ktore jest zimne(stało całą noc) odpalam to musze stac z 10min trzymac na około 2,5tys obrotów i czekac az brava łaskawie sie rozgrzeje bo w przeciwnym wypadku dławi się i gasnie. Mam brave 1,4 12v z instalacją lpg. Co to moze byc ze są takie objawy
-
czujnik temp?
Jak zapalisz to przełącza na gaz? Gaśnie na gazie?
-
tak jak zapalam to przelacza sie na gaz po osiągnięciu 2tys obrotow. jak juz sie rozgrzeje to jest ok
-
To problem może być z LPG;-)
Może ma zbyt ubogą mieszankę,jechać do gazownika na regulację, niech wymieni filtry
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
Reduktor do wymiany też może być;-)
-
no ostatnio byłem wymienić parownik i gazownik powiedział że z lpg jest ok. jak przelaczam na benzynę to tak ciężko wkreca sie w obroty. nie jest taki zwawy jak powinien. czy to może byc przeskoczenie rozrządu o zabek?
-
Cytat:
Napisał
bzykuslupsk
czy to może byc przeskoczenie rozrządu o zabek?
Raczej nie - wtedy byłyby problemy niezależnie czy ciepły czy zimny. Winny może być czujnik temp, sonda lambda, rozjechane mapy wtrysku.... zacznij od czujnika temp.
-
Panowie a czujnik temp. znajduje się obok chłodnicy tak
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
aha i pytanie jeszcze czy to moze byc cos zwiazane z silnikiem krokowym???
-
Silniczek krokowy nie zaszkodzi wyczyścić ale raczej tu będzie problem czujnika tak jak napisał kolega wyżej;-)
-
Ok czujnik zamówiony, poczekamy az przyjdzie zamontuje i zobacze czy pomoglo. A czy cewka tez moze miec cos wspolnego z tym wszystkim
-
Mogłeś sprawdzić go multimetrem bez wydawania, być może, pieniędzy.
-
ale kosztował grosze a rozmawiałem z byłym właścicielem który miał brave ponad 3 lata i nie wymienial czujnika. ja mam ponad 2 lata i też tego nie robiłem dlatego chyba czas najwyzszy
-
Czujniki temp nie są jakimiś elementami które się normalnie zużywają i wymagają wymiany co jakiś czas, więc lepiej było go sprawdzić multimetrem. Ale już "po ptokach" więc czekamy na efekty.
-
Witam. Czujnik przyszedł, zamontowałem i.. zmiane widac odrazu. Nie musze stac juz kilkanascie minut i pilowac bravury. Jednym słowem strzał w 10. Dzieki za pomoc.
-
No to fajnie że udało się pomóc ;)
-
Wystarczy skorzystać z wyszukiwarki i wszystko by się wyjaśniło.