To jest widok strony w wersji do druku
-
Brava Tarcze z tyłu
Witam!
Jako że jestem fanem fiata a moje aukto tzn. Brava 2000r prezętuje się bardzo ładnie chciałem się zapyta poradzić czy może wie ktoś o owym zabiegu założenia do takiej Bravy tarcz z tyłu zamiast bebnów cy istnieje taka możliwość a jeżeli tak to z jakiego fiata będzie pasować taki zestaw !?
Pozdrawiam :)
-
Odp: Brava Tarcze z tyłu
Z fiata bravo/brava ght ew. chyba z marei 2.0 Musisz przełożyć całe wahacze..
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
-
1 załącznik(i)
Ostatnio to robiłem. Wszystko zostało zregenerowane, koszt to jakieś 500-600zł w zależności za ile wyrwiesz belkę lub same kompletne wachacze. Od razu radzę założyć nowe tarcze i klocki oraz zregenerować zaciski i dać nowe łożyska wachaczy. Linki ręcznego od bębnów nie pasują wiec albo używki albo 140zł komplet linek (zamienniki). Po dotarciu klocków do tarcz samochód wyraźnie lepiej hamuje no i lepiej to wygląda pod ładną felgą ;)
no i foto zrobione tuż przed montażem, wszystko wypiaskowane i pomalowane.
Załącznik 7490
-
Tak naprawdę nie musisz przekładać całych wahaczy bo wszystko jest P&P - najrozsądniej i najtaniej będzie kupić całą belkę od HGT bądź Marea 2.0 , 2.4 JTD (ja swoją kupiłem za 200 zł z prawie nowymi amorami) - z owej belki będziesz potrzebował blachy kotwiczące (takie pseudo trójkąty ) blachy osłonowe ,podkładki dystansowe pod piastę ,zaciski i tarcze - do całości potrzeba tylko linek można kupić nowe już za 90 zł. Zdejmujesz bęben ,piastę odkręcasz blachę osłonową , blachę montażową i skręcasz ponownie to co zdjąłeś z belki bądź wahacza od Mery/HGT. Oczywiście jeśli trafisz na belkę bądź wahacze gdzie tarcze są zjechane to obowiązkowo nowe + klocki ale warto poszukać i znaleźć taki zestaw że do całości dojdą ci tylko klocki