co to może być? dzisiaj dobre kilka sekund musiałem kręcić. nie odpaliła zaraz tak jak powinna tylko tak jakby stopniowo... co kilka dni tak sie dzieje. w golfie II na gaźniku też miałem podobny problem
krokowy??
To jest widok strony w wersji do druku
co to może być? dzisiaj dobre kilka sekund musiałem kręcić. nie odpaliła zaraz tak jak powinna tylko tak jakby stopniowo... co kilka dni tak sie dzieje. w golfie II na gaźniku też miałem podobny problem
krokowy??
Problem występuje na ciepłym czy zimnym silniku? Masz LPG? Jak zapalisz to już wszystko w porządku z autem?
Myślę że w pierwszej kolejności sprawdź świece i kable WN. Następnie zajmij się pompą paliwa.
Kolejny temat z tym samym pytaniem.
Proszę korzystać z opcji szukaj.
:szukaj:
:szukaj:
tak sie dzieje częściej na ciepłym silniku ale na zimnym też miałem przypadek. nie mam gazu. tak, jak zapali to wszystko cacy
przeczyściłem krokowy bo czytałem że to on może powodować takie coś. było tam pełno czarnej mazi.
świece i pompa nowe więc sprawne 100%, kable stare i chyba sprawne...
szukałem w necie i znalazłem różne porady. myśle że od tego jest forum by sobie pomagać i nie każdy przypadek jest taki sam...
powiedzmy że co dwudziesta próba odpalenia kończy sie długim kręceniem, a tak to ok. no zobaczymy czy czyszczenie pomogło
Są tematy na tym Forum, w których jest poruszona tematyka z Twoim problemem.
http://fiatklubpolska.pl/szukaj/1023349
Wystarczy sprawdzić na początek podstawowe rzeczy które są w nich wymienione.
po wymianie kabli i czyszczeniu krokowca problem wrócił
Sprawdź jeszcze czujnik położenia wału