To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Spryski na lampy -
Spryski na lampy
Witajcie, zakupiłem do bravo zderzak z halogenami i do tego spryski na reflektory. Zapłaciłem za niego 200 zł cena niska co ?:smile: No i chciałbym zrobić spryski na lampy bo w poprzednim zderzaku nie było i pytanie jak poprowadzic przewody do spryskiwaczy, czy trzeba cos jeszcze ?? I jak są on uruchamiane ? Razem z szybą ?
-
-
Musi być zbiorniczek na 2 pompki, bo pompka od spryskiwaczy reflektorów jest wysokociśnieniowa.
-
Odp: Spryski na lampy
Dodatkowo przekaźnik czasowy koło akumulatora. Działa to zdaje się tak że co 5te psiknięcie na parę sekund włączają się spryski od lamp..
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
-
Hmm nie bede narazie tego robił. Będzie bez spryskiwaczy
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
Jak to na zsilniczek od szyb
-
witam,
konieczny jest zbiorniczek z 2 pompkami,
Mam w swoim oryginalne spryskiwacze reflektorów, działało to w ten sposób że przy trzecim włączeniu spryskiwania przedniej szyby szła porcja na światła, a że mam taki odruch że każdorazowo jak potrzebuję oczyścić szybę to pociągam wajchę kilkukrotnie to i ilość płynu ubywającego ze zbiornika była potworna.
Polecam podpięcie instalacji w ten sposób aby działały tylko wtedy gdy używasz spryskiwacza tylnej szyby.
Wcześniej gdy jechałem w dłuższą trasę przy paskudnej pogodzie to 2 razy musiałem zatrzymywać się w celu uzupełnienia płynu, a paliwa starcza na ponad 1000km.
-
Ja mam ori spryski i jakos nie narzekam na nadmierne zuzywanie plynu, to chyba kwestia podejecia:)
-
To widzę u mnie jest coś nie tak, bo ile razy spryskuje szybe tyle razy mi się też spryskują reflektory. Wiecie moze jak to zmienić?
Bo jak się jedzie po mokrej drodze zwłaszcza zima to płynu ubywa strasznie szybko :)
-
Cytat:
Napisał
maciek3103
To widzę u mnie jest coś nie tak, bo ile razy spryskuje szybe tyle razy mi się też spryskują reflektory. Wiecie moze jak to zmienić?
U mnie jest to samo widocznie były różne te przekaźniki/sterowniki.
-
jak wcześniej pisałem - wystarczy przełożyć jeden kabelek, już nie pamiętam który - bo bardzo dawno u mnie to zrobiłem, teraz spryski świateł działają tylko przy spryskiwaniu tylnej szyby