Witam panowie mam taki problem ze nie działa mi wyświetlacz na liczniku. Podświetlanie jest ale nie widać żadnych cyferek . czego to może być przyczyna .
To jest widok strony w wersji do druku
Witam panowie mam taki problem ze nie działa mi wyświetlacz na liczniku. Podświetlanie jest ale nie widać żadnych cyferek . czego to może być przyczyna .
problem leży w zimnych lutach gniazda wyświetlacza
Ja tak miałem to miałem przecięte ścieżki w liczniku - handlarz przeciął przed sprzedażą żeby ukryć przebieg o 20tyś większy niż deklarowany ;]
Mam ten sam problem co wyżej. Wyświetlacz nie reaguje, nic nie ma na nim. Czy może być inna przyczyna niż zimne luty? Można się tego podjąć mając zwykłą lutownice transformatorową (tzn. czy jest to bardzo dokładne, małe i skomplikowane) czy lepiej oddać do elektryka?
powinieneś sobie spokojnie transformatorówką dać radę. Trochę kalafonii i uzdrowisz zegary
No to zależy co - jakby miał łączyć ścieżki od wyświetlacza to zapomnij o transformatorówce i braku wprawy ;)
ok, spróbuję to zrobić na własną rękę. Trochę ciężko mi znaleźć książkę w stylu "sam naprawiam..." czy taż poradniki do naprawy. Ma ktoś z was dostęp do schematów etc.?
popatrz w dziale download -> stilo (link na samej górze)