witam mam takie pytanie czy felgi 14" o srednicy wewnetrznej 30 cm wejda na zaciski-bebny na fiata brawe 96rok , a jesli tak to czy opony 185/60 r14 82h nnie beda obcierac przy skretach - za wszelka pomoc wielkie dzieki
To jest widok strony w wersji do druku
witam mam takie pytanie czy felgi 14" o srednicy wewnetrznej 30 cm wejda na zaciski-bebny na fiata brawe 96rok , a jesli tak to czy opony 185/60 r14 82h nnie beda obcierac przy skretach - za wszelka pomoc wielkie dzieki
Napisz parametry tej felgi wg. Oznaczeń
Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
i tu jest problem bo ogladalem i nie ma wybitych zadnych parametrow,,, jest to felga 4*100 otw centr 60 i tak mysle czy da rade zaadoptowac ja do fiata(sruby plywajace , pierscien centrujacy ) tylko nie wiem czy na zacisk jak pisalem wejda
Na moje oko powinny wejść te felgi, ale nie lepiej poszukać coś z rozstawem do Fiata?
Zdejmij jedno koło z auta i zmierz wewnętrzną średnicę, to się dowiesz ;)
Felgi montowane fabrycznie w Fiat Brava to
175/65 R14 - 82T
175/65 R14 - 82H
185/55 R15 - 81H
185/60 R14 - 82H
A więc opony, które chcesz założyć będą ok.
Załącznik 6719
Wszystko co chcesz wiedzieć znajdziesz tu
narzedzia do felg i opon
Raczej 14 do tego auta podejdą (bo to trzeba też na silnik patrzeć) ale tak jak koledzy wyżej napisali - ja bym patrzył raczej na oryginalne fiatowskie ;)
podepnę się:
Wejdą 16-stki do BBM? Ewentualnie R 15? Planuję takie założyć i zastanawiam się czy nie będą obcierać?
205/60 R16
TakiTam - dzizas było to tyle razy.. Oblicz sobie Panie ;) Jeżdżą nawet na 17 BBMami :P 15 to seryjnie wychodziły..
Wiem,wiem :lol: Szukajka za dużo tematów wywala.Poszedłem na łatwiznę, sorki;-)
Znam gościa co i 18 wsadził na profilu 35 wiec się da. 17 sobie da radę, ale trzeba zaklepac ranty i najlepiej mieć progresywne zawieszenie
Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
205/45/16 za dużo miejsca na przodzie nie zostaje. Wyższa opona mogłaby obcierać, lub być na "styk".
Brat jeździł na 17 cali (nie pamiętam jaki profil, ale dość niski). Auto drogi trzyma się jak przylepione, ale za to na większych dołach ostro obija o nadkola.
dokładnie tak jak kolega kowal16 205/45/16 z przodu praktycznie są na styk,wiem to z autopsji...a z wiekszymi nawet nie chciał bym próbować na naszych drogach....