Witam...a dokładniej chciałem się dowiedzieć gdzie w pompie (Lucas) znajduje się zawór odcinający dopływ paliwa ...bo nie mogłem go namierzyć....
To jest widok strony w wersji do druku
Witam...a dokładniej chciałem się dowiedzieć gdzie w pompie (Lucas) znajduje się zawór odcinający dopływ paliwa ...bo nie mogłem go namierzyć....
Załącznik 6679
zaznaczyłem ci zawór
dzieki kolego, ale zaznaczyleś nie ten zawór ten jest od kąta wtrysku paliwa...sprwadzilem po jego odłączeniu zaczyna głośniej klekotać
to sorry bo wyglądał z zewnątrz podobnie do tamtego. tylko miejsce mi nie bardzo pasowało bo te od gaszenia są przeważnie od góry w tylniej części pompy nad sekcjami. pewnie będzie ukryty pod taką blachą a raczej odlewem. to ma niby zabezpieczać przed złodziejem jak masz imobilizer.
no właśnie tez mi się zdaje ze tam on się znajduje,ale przez ten odlew nie ma wogóle dojścia .nie mam pojecia jak sie tam dostać i go wymienic. ;/
jest on przykręcony do pompy śrubami ale to są takie śruby co przy dokręcaniu urywają im się łby. tak więc wiertarka i ostre wiertła w rękę i trzeba rozwiercać śruby. lub próbować jakim przecinakiem odkręcić. a później na zwykłe śruby to przykręć albo wcale tego nie montuj.
tak jak mówisz namierzyłem to miejsce, zaworu wogóle nie widać .myślałem nad tym ale aby użyć wiertarki musiał bym raczej zdemontować pompę żeby coś nią zdziałać.myślałem także nad innym sposobem -szlifierka kontowa ;) .jeden mój znajomy mechanik już tak robił to nic ze zużyli 10 tarcz do Cięcia(twardy materiał )ale wycieli kawałek tej blachy i dostali się do czujnika i obeszlo się bez demontażu pompy...zastanawiam się co zrobić czy brać sie za to samemu czy oddać w "dobre" ręce.
2 dni(po pracy ) walki no i udało się blacha osłaniająca wycięta, zawór na wierzchu,zawór ogólnie jest sprawny ale guma na jego końcu się rozsypała w drobny mak ( dobrze że po wyciągnięciu z pompy)jutro wymiana na nowy,składanie odpowietrzanie i myślę ze wszystko będzie ok
Rozumiem ze szlifierka kontowa była bardzo pomocna
Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
oczywiście, bez szlifierki by się nie obyło. "operacja" się udała zawór wczoraj wymieniony(znalazłem jedynie na alegro) ,silnik gaśnie teraz tak jak trzeba... pozdrawiam :)