Witam,
-Czy ktoś wie gdzie znajduje się czujnik temperatury zewnętrznej?
-jaki jest jego numer?
To jest widok strony w wersji do druku
Witam,
-Czy ktoś wie gdzie znajduje się czujnik temperatury zewnętrznej?
-jaki jest jego numer?
W lusterku zewnętrznym lewym
pewnie źle pokazuje :lol:
Nie tyle źle co dziwnie. Dziś rano -15, po uruchomieniu pokazuje -2 i zaczyna spadać do -15
w stilo czujnik jest z lewej strony, a croma bardzo wiele elementów zapożycza od stilo
być może Twój kwalifikuje się do wymiany, tutaj możesz podglądnąć jak proces wygląda dla stilo: http://tom.tom.w.interii.pl/termometr.pdf
podbijam: na pewno potrzebuję ze stilo? Mój zamarzł i coś się spsuło bo po uruchomieniu pokazuje 2C i czasem spada do -2 mimo -9 za oknem...
podłącz sie pod kompa i sprawdź czy czujnik pokazuje błędną temperaturę do ECU. jeśli tak to wymień czujnik (sposób zostaje w Twojej kwestii - możesz nawet kupić całe lusterko z czujnikiem) w przeciwnym przypadku problem będzie leżał w układzie elektrycznym auta
Same lusterko jest przykręcane - jak wyciągniesz czarną zaślepkę głośnika - ten trójkącik ciągnąc do siebie,(same zatrzaski) ,to zobaczysz śruby ;-)
jeśli to lusterko kierowcy to mam przypuszczenie, że w momencie, jak się dosyć gwałtownie złożyło, po kolizji mojego lusterka z lusterkiem dacii duster się zrąbał, tylko tego nie zauważyłem wcześniej (kobitka zjechała na mój pas ruchu :( ) Idzie dostać sam czujnik? Bo allegro milczy. Dla mnie brak wskazań temp to nie problem, ale nie wiem co na to klima i jej kompresor (ma własny czujnik kiedy już jest dostateczna temp, żeby móc się włączyć) ?
lusterko zewntrzne w FIAT CROMA (194), 05.2005-11.2007 : Lusterka zewntrzne i ich czci w Czci24.pl a np całe lusterko może być?
o tyle nie, że nie chcę go lakierować, jak już moje naprawiałem właśnie (lakierowane + nowy wkład ori)
dzięki wielkie ;)
Dokładnie czujnik jest jeden, jest to termistor który dostaniesz za 3 zł w elektronicznym. TERMISTOR 10kom.
Klima bez tego nie będzie Ci działać prawidłowo. Znaczy przyjmie sobie zakres chyba 10*C i według tej temperatury będzie chłodzić, albo grzać.
Wymiana jest bardzo prosta. Lutujesz kabelki i nie ma różnicy który do którego. Chodzi o to, że nie ma tam jakoby plusa i minusa gdzie trzeba odpowiednio przylutować.