Brava 1.9 TD Sam wchodzi na obroty
Witam, Ostatnio miałem kilka problemów z moją bravą i paliwem, na początku zaczęło się od tego że po przejechaniu 200-300m na zimnym silniku obroty spadały, zaczynał szarpać i strasznie kopcić na biało, ale po ostrym przegazowaniu wszystko wracało do normy i można było jeździć cały dzień bez żadnych objawów, ale z czasem robiło się tak coraz częściej, na dodatek niedawno zauważyłem wyciek z pompy i postanowiłem oddać do mechanika żeby uszczelnił pompę i zrobił ten feler z kopceniem. Jak się okazało padł elektrozawór regulatora kąta wtrysku (300zł). Teraz jest ok ale czasem obroty same wstają na 1500-1700rpm, pomaga wtedy przegazowanie albo trzeba zdusić go biegiem, i wszystko wraca do normy, ale za jakiś czas znowu to samo również w czasie jazdy daje się odczuć "przypływy mocy" przypuszczam że ma to związek z tymi obrotami. Spotkał się ktoś z takim przypadkiem? Jeśli tak to proszę o podpowiedzi bo na razie nie chcę oddawać go do mechanika bo on i tak na ślepo by szukał a auto mi potrzebne.
Z góry dzięki, Pozdrawiam.