Zakup Fiata Bravo z 2010r
Mam ok 35 000 do wydania na Fiata Bravo. Zależy mi na jak najlepszym wyposażeniu i aucie maksymalnie trzyletnim. Co mogę dostać w tej cenie? Od razu dodam, ze nie wierzę w oszczędność Diesli. Dla tego może być benzyna. Znalazłem coś takiego:
Oferta - Fiat Bravo - -USB
Mogę zawierzyć bezwypadkowości auta, czy za takie pieniądze szkoda mojej benzyny na podróż do Krakowa? (Mieszkam na Śląsku)
Odp: Zakup Fiata Bravo z 2010r
Cytat:
Napisał
byrrt
hehe tu nie ma co wierzyć tylko porównać. Z benzyną nie ma co porównywać, z benzyną + LPG to jeszcze..
To akurat zależy od tego jakie przebiegi auto robi. Warto też pamiętać, że koszt paliwa to nie jedyne co składa się na koszt utrzymania samochodu.
Np u mnie przy przebiegu circa 20 tyś km rocznie benzynowa Honda Civic wychodzi na równo z identycznym autem ale z silnikiem diesla i to po mimo braku LPG.
Trzeba każdy przypadek rozpatrzyć indywidualnie.
"... I guess it's just the way I'm wired."
Cytat:
Napisał
byrrt
Ok ale nie rozpoczynajmy kolejnego porównania disel'a do LPG czy benzyny.. ;)
Takie porównanie powinien sobie zrobić kupujący uwzględniając planowane przebiegi, koszt serwisu itd. Tak jak napisałem to sprawa indywidualna. W moim wypadku wynik też wyszedł taki a nie inny ze względu na to jak auto jest użytkowane.
P.S. a co jest najlepsze to każdy wie ;)
Cytat:
Napisał
seth
koszt części nie jest wyższy niż w benzyniaku. diesel wg mnie mniej kłopotliwy przynajmniej te nowe diesle bo z takim się poruszam i robię około 35tys km rocznie.
Koszt części nie - po prostu jest więcej części które można wymienić. Sam stopień skomplikowania też jest wyższy.