witam mam marea jtd nie dziłają mi wycieraczki przy manetce czy te 3 tempa a jak pociągnę spryskiwacze to działaja co to moze byc ty od tych dwoch sa dwa bezpieczniki czy manetka do wymiany ?
To jest widok strony w wersji do druku
witam mam marea jtd nie dziłają mi wycieraczki przy manetce czy te 3 tempa a jak pociągnę spryskiwacze to działaja co to moze byc ty od tych dwoch sa dwa bezpieczniki czy manetka do wymiany ?
Ciężko cie zrozumieć. Przydałyby się jakieś kropki. Jeśli dobrze zrozumiałem to wycieraczki działają tylko wtedy gdy zaczniesz ruszać dźwignią jak do sprysku? Jeśli tak to trzeba byłoby rozebrać włącznik i może udałoby się go uratować, lub kupić nowy
Wina leży jak zauważył kolega albo w przełączniku zespolonym, albo w samym silniczku (ze sterownikiem) w podszybiu.
zgadza sie przelacznik zespolony nie działa a spryskiwacze tak ? rozebrac i wyczyscic ?
ja miałem podobny problem w bravie 1.4 tylko ze u mnie chodziło o światła dzienne nie chciały się włączyć. Rozebrałem, wyczyściłem, podpiłowałem troszkę ponieważ się takie blaszki, które wtopiły w plastik i nie odbijała sprężynka. Po regeneracji póki co działa. Poszukaj w google REGENERACJA PRZEŁĄCZNIKA ZESPOLONEGO
Ale tu nie koniecznie musi być przełącznik.. Na moje to raczej elektronika koło silniczka dostała..
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Też na to bardziej stawiam jak pisałem wyżej, ale to są dwie rzeczy które trzeba sprawdzić przy takiej awarii