To jest widok strony w wersji do druku
-
Czy to problem z masą?
Witam podczas wczorajszej okropnej zauważyłem ciekawostkę a mianowicie jechałem nocy i podczas pracy wycieraczek po każdym cyklu wycieraki Mrugała lampka oświetlenia wewnętrznego. Tak samo z tylną za każdym razem jak ją wyłączałem w momencie wyłączania żaróweczka we wnętrzu migała. Cy to może być problem z masą? wiem że do niedawna w tylnej lampie miałem wodę i teraz cały klosz jest zaparowany cy może być to wina wilgoci w tym kloszu ??? np zamakają ścieżki świateł i jakieś przebicie sie robi?
-
Może być problem z masą ,ale jednak nie w tylnej lampie lecz w innym miejscu .
-
Kurcze tylko gdzie teraz tego szukać..? Z tego co wiem jak zmieniałem reflektory przednie zmieniałem trochę w instalacji ale raczej wszystko ładnie zaizolowane. Możliwe że dwa zbędne kable od masy świateł które leza zaizolowane w komorze silnika coś pieprzą??
-
najprościej i chyba najszybciej będziesz miał sprawdzić masę przełącznika od wycieraczek lub jak miałem w innym aucie, że przełączniki i zegary miały swoją masę gdzieś pod deską i jak się pieprzyła, to wszystko w aucie wariowało - tak mi się wydaje...
a wspomniane przez Ciebie kable przy światłach - podłącz je jako masę, i sprawdź...wcześniej możesz jeszcze sprawdzić z włączonymi światłami i wyłączonymi, czy lampka się włącza po cyklu pracy wycieraczek...
póki co więcej pomysłów nie mam :niewiem:
[SIZE=1]
Cytat:
Napisał
Darksaience
(...) Tak samo z tylną (...)
tylną? ja wiem, że mam, ale czy działa to już nie wiem, bo nie używam tak samo jak lusterka wstecznego w kabinie :tongue[/SIZE]
-
Te od reflektorow przednich to masy od postojówek które sa zastąpione teraz asami od świateł mijania bo zmieniłem reflektor z h4 na 47 i jak podłączałem a masę od postojowych do masy ogólnej to paliło bezpieczniki.
-
a tak mi jeszcze dzisiaj jak wracałem z Malcem od lekarza przyszło do głowy - sprawdź wtyczki na silniczkach wycieraczek - może tam coś się dzieje i sieje po instalacji auta?
-
Ok sprawdzę. Byc może to coś od tylnej wycieraczki bo wiem że czasem uszczelka szyby raz na jakiś czas przepuści wody i lubiła wpływać pod obudowę i na silnika kapać.
-
Ja miałem identyczny przypadek, ale w Puncie z wycieraczką tylna. Ale co to się działo, do tego nie doszedłem.