To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Nowy na forum. :) -
Nowy na forum. :)
Witam. Nazywam się Marcin. :) Jestem posiadaczem uno od Wigilii :D. Dostałem go na gwiazdkę od rodziców. Chcę go troszkę ładnie przyszykować. A mianowicie zacznijmy od tego. Ładnie chodzi nie narzekam tylko mam pewien problem. :( Gdy przełączę z benzyny na gaz to wtedy zaczyna strzelać mi z tłumika :/ Jest to bardzo uciążliwe dla mnie. Drugi problem to taki, że skrzynia biegów ciężko chodzi. Mówią, że wybierak jest zepsuty. Ale nie wiem na 100% dlatego się pytam was tu wszystkich zgromadzonych jak zaradzić tym problemom. Chciałbym zrobić ten gaz i tą skrzynię. Chcę żeby ładnie wyglądał. Co mam zrobić? Powiedzcie mi. Bo ja się na tym za bardzo nie znam. Z góry dzięki :)
Krótki filmnik Fiat Uno 1.0 Przegazówka. - YouTube
-
Skrzynia, wybierak i olej.
Gaz do regulacji i konsultacji z gazownikiem.
-
Dobra. A takie tam pytanie mam jeszcze. Jak go zrobić żeby ładnie wyglądał?
-
Co rozumiesz, ładnie wyglądał? Rozwiń, czy chodzi o lakier, jakieś modzenie itp.
-
Chodzi mi o jakiś tjun np. folia stickers bomb. Czy coś w tym stylu. Odpicować w środku go.
-
No kolego Borek - to już wg. Twojej bujnej wyobraźni jak chcesz, aby te auto wyglądało ;)
-
Po pierwsze to wywal te paskudne dywaniki. Jedź na jakiś szrot gdzie samochody rozbierają, poszukaj Uniaka lepiej wyposażonego i wyjmij sobie z jego wnętrza trochę plastików, z tego co widzę twój to kompletny golas. Więc klapka schowka, plastikowe wykończenia drzwi (między szybą a boczkiem), wykończenia słupków. Z zewnątrz możesz dorzucić halogeny w zderzak, koszt ok. 150zł ale dodaje uroku i przy okazji masz w razie czego dodatkowe światło. Nie pchaj żadnych foli stickers bomb czy innych rzeczy w tym stylu bo tylko pogorszysz wygląd :wink:
-
Słuchajcie. O tych brakach co mówicie to ja już zamówiłem cała półkę tą. Cały przód. Ja myśle to zmatować ładnie pomalować na czarno wszystko. Macie jeszcze jakieś pomysły?
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
Niech ktoś jeszcze da jakieś pomysły :)
-
ty sobie sprawdź czy jeszcze masz podłogę i kielichy zawieszenia a potem bierz się za modzenie . Kolejne to tłumik do roboty bo pierdzi niemiłosiernie .
Poza tym czy coś więcej prócz tunningu wizualnego robić?? niestety to wersja 1.0 szału niema szkoda ze to nie 1,4 i.e.s bo takowego miałem i z takowej wersji można coś fajnego zrobić.
Ze zewnątrz wizualnie wygląda na 7 na 10. Czyli dobrze jak na uno