Witam,
Jakie rozmiary opon podejdą do palio (felga 14)? wiem, że oryginalnie były 175/65 ale czy np 165/70 będą się nadawać?
Pozdrawiam
Mariusz
To jest widok strony w wersji do druku
Witam,
Jakie rozmiary opon podejdą do palio (felga 14)? wiem, że oryginalnie były 175/65 ale czy np 165/70 będą się nadawać?
Pozdrawiam
Mariusz
wg instrukcji powinieneś mieć opony 175/70. Ale te 165 tez wejdą
dzięki za szybką odpowiedź.
Pozdrawiam.
Ja jeżdżę na 195/65, i jeździ się bardzo fajnie ;)
Nie wiem czy jest sens zakładać węższe opony nić katalog daje..no ale co tam :D
no tak. Za bardzo to uprościłem. Ogólnie na zimę lepiej założyć opony o wyższym profilu. Czyli tak jak u meni producent zaleca koła od 15" do 18" tak na zimę mam 15" żeby opona tłumiła nierówności i była węższa i lato 16" bo 17" koła to zabójstwo dla felg :D
powiem szczerze że moje bravko na 16 trzyma sie świetnie, na 15 też super ale to może dlatego że jest niesamowicie sztywne i niskie
A mój tam nie jest taki sztywny na zakrętach przy wyższej prędkości :D
Masz szczęście. Nowe bravo jest super ale za sztywne i za niskie. Nie przewidzieli że mamy takie "ładne" drogi
Eeee tam ja zawsze miałem 17tki w AR156, u żony w AR147 też są cały czas, w mojej obecnej 159 mam na zimę 17tki, a na lato bym chciał 19tki bo 17 wyglądają trochę balonowato. Nigdy nie narzekałem na komfort, a prowadzenie i wygląd +
pewnie masz dobre drogi. u nas na Lubelszczyźnie drogi to porażka. na 17" felach bałem sie o plomby w zębach :D
Nie no komfort jest na pewno większy na grubszej gumie - nikt nie powie że nie. Tak naprawdę to chodzi tylko o wygląd bo przecież nikt tymi autami się nie ściga jako tako..
dokładnie. ja na 17" felach krótko jeździłem. jednak 16" to chyba największe koło jakie nadaje się na moje miejskie drogi. A szkoda :(