7 załącznik(i)
Czyszczenie i renowacja felg aluminiowych
A więc wczoraj dotarły do mnie zamówione z allegro felgi.. Stan ich oceniam na taki sobie, fotki które wrzucam mają zobrazować ich mankamenty.
Planuję je odnowić czyli po pierwsze sprawdzić czy są proste i całe (na oko jest wszystko ok) a następnie zerwać stary lakier, poszpachlować jeżeli gdzieś trzeba będzie, nałożyć nowy lakier oraz kupić nowe kapselki.
Zacząć to muszę od ich wymycia bo wiele z tego co widać na zdjęciach to po prostu brud. Lakier jednak jest dość porysowany - trochę jakby ktoś to gąbką taką zdzierną czyścił..
Moje pytania:
1) co polecacie do wyczyszczenia ich? Ziemia i brud zejdą pod wodą ale to co jest np. od środka tak łatwo raczej nie puści. Czym to wyszorować do zera? Lekkie rysy nie stanowią problemu bo felgi będą malowane na nowo.
2) zdzierać całą farbę czy po prostu oszlifować wszystko tak jak się ta i nie bawić się z wybieraniem farby z zakamarków? Jakby chcieć pozbyć się starej farby w 100% trzeba by je dać jakoś do piaskowania a ja wiadomo chciałbym uniknąć specjalnie kosztów..
3) lakierować tradycyjnie? raczej myślałem aby zrobić to spray'em, na to bezbarwny - normalnie tak jak się to robi. Czy może jednak proszkowo?
4) wentyle w tych felgach są wymienne? Wyglądają jakby były zwyczajnie na wcisk ale na razie nie szarpałem.. Może warto by je wymienić za jednym zamachem?
No i oczywiście fotki:
Załącznik 5925 Załącznik 5926 Załącznik 5927
Załącznik 5928 Załącznik 5929 Załącznik 5930
Załącznik 5931