To jest widok strony w wersji do druku
-
Zamek fiat stilo 5D
Witam!
Czy może ktoś wie gdzie dostać zamek nowy lewy przód do fiata stilo rok 2001 5 drzwi 1.8 16V oprócz serwisu fiata który liczy sobie za to 500 zł. Chodzi mi o jakiś dobry sklep internetowy. Proszę o linki l ub może ktoś z was ma nowy na zbyciu.
-
Takie części to raczej tylko ASO bądź używki - innej opcji nie widzę :(
-
Zamek, czy wkładkę
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2, przy użyciu Swype
-
Chodzi mi o zamak jak już to komplet
-
To zobacz na allegro, potem jeśli masz sprawna wkładkę przełóż swoją stara. Jeśli wkładką jest popsuta to oddaj ja do ślusarza dorobi wkładkę pod Twój klucz
-
wkładka jest dobra bo się zamyka z kluczyka. Tylko jak zejdzie temperatura poniżej zera to jest już problem nie zamknę drzwi a jak zamknę to nie otworzę klamka staje się luźna. Tak jakby poprostu sprężyna w zamku się wieszała albo już tak wyrobiona że nie odbija. Jak auto się na grzeje to odskakuje i jest wporządku. Zaznaczam iż suszyłem ponieważ wziołem pod uwagę wilgoć jak prze smarowałem smarem do zamków i problem nadal został.
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
Więc z tego powodu chcę wymienić wiadomo drzwi od kierowcy często używane
-
Może wystraszy rozebrać i przesmarowac, smarem silikonowym czy grafitowym.
Jak coś to kup używke a wkładkę zamień o po problemie
-
Jeżeli nic nie jest popękane to jak najbardziej spróbować otworzyć i znaleźć trola ;)
-
Podepnę się pod temat. Mam problem w swoim Stilo kombi- ktoś używał tylko centralnego z pilota i żaden z zamków nie działa. Zaczynam ich reanimacje z wiadomych względów. Wyjąłem najpierw ten od klapy bagażnika. Ślusarz odzyskał zamek- mówi że działa ale wkładka do wyrzucenia i każe kupić nową. Pytałem w ASO - szkoda gadać. Przejrzałem allegro nowych wkładek konkretnie do Stilo nie ma- bynajmniej po długich poszukiwaniach ich nie znalazłem.
Co mi pozostało? Czy z używki kupionej jest stanie przerobić tak żeby mieć jeden kluczyk do stacyjki(działający który mam :) ) i na początek do tej klapy bagażnika, a później do kolejnych zamków? Czy wkładka od bagażnika jest inna(ślusarz tak twierdzi) niż do drzwi przednich lewych i prawych?