To jest widok strony w wersji do druku
-
5 załącznik(i)
Bravo 1.2 almost GT ;)
Witam Wszystkich!
Od roku jeżdżę Bravo Steel 1.2 16v w kolorze Black Ink. Auto jest z końca produkcji modelu (maj 2001). Z wyposażenia: klima, 4 poduchy, środek i felgi GT. Poza tym jest obniżone, posiada sprężyny Noviteca. Auto w 2008 roku przyjechało z Niemiec, ja jestem jego drugim właścicielem. Oryginalny przebieg 160 000 km. Ja na ten przebieg auto całkiem fajnie się trzyma.
W ciągu roku wymienione:
-olej
-filtry
-tarcze i klocki
-nagrzewnica
-amortyzatory przednie
-wahacze
-łączniki stabilizatora
-końcówki drążków kierowniczych
Na wiosnę do stanu używalności została doprowadzona klima. Dawcą rurek był... Peugeot 406 :D
Mody:
-soczewki Valeo z Marei
-dymione boczne kierunkowskazy
-gałka zmiany biegów z Seicento Sporting
-radio i tylne głośniki Pioneer
-dołożona lampka w schowku
-przełącznik zespolony i silnik wycieraczek z Marei (w trakcie ogarniania).
-
Kolejna ładna sztuka. Z tym że nie preferuje 3d aut :D
Jak ci jeździ to 1.2?
-
A dziękuję :) Jak na te parametry auto jeździ zadziwiająco sprawnie, natomiast na trasie już brakuje trochę mocy, ale nie jest tragicznie.
-
No tak, w trasie to normalka ;)
Tak byłem tylko ciekawy, jak sobie 16V radzi :D
-
Zazdroszczę Ci tych felg ;) Fajne autko..
-
Ona jest troche na glebie, czy mi się wydaje?
-
Cytat:
Napisał
byrrt
Zazdroszczę Ci tych felg ;) Fajne autko..
Dzięki :)
Cytat:
Napisał
pawcio126
Ona jest troche na glebie, czy mi się wydaje?
-40mm.
-
1 załącznik(i)
No i na Bravolocie wylądowała klubowa lepa :)
Załącznik 5238
-
No i ślicznie ;)
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
-
2 załącznik(i)
Bravo ma wymienioną chłodnicę (Valeo Classic) i sondę lambda (Bosch). Mam wrażenie, że po wymianie sondy zrobił się słabszy i paliwo pochłania jeszcze szybciej niż do tej pory.
W przyszłym tygodniu wyleci z niego Pioneer, który mnie wk#$%ia i wleci ori radio H2.
Na fotkach bravo w wersji zimowej i ciekawy przebieg, jaki dziś się pokazał.
Przebieg od 26. 09. 2011: 4335 km :mrgreen:
-
słabszy moze jest bo lamda daje taka dawke jaka powinna być, jak była uszkodzona to lało sie paliwo jak chciało i szła.. ale czy wiecej pali.. zima jest to torche wiecej bedzie palił..
1.2 16V jeden z najlepszych silniczków .. a samochód łady, ładna fela, zadbany... oby tak dalej..
-
Cytat:
Napisał
CichyJerry
słabszy moze jest bo lamda daje taka dawke jaka powinna być, jak była uszkodzona to lało sie paliwo jak chciało i szła..
Bzdury.. Silnik ma największą moc gdy dawka paliwa jest optymalna. Może być tak, że masz trochę bałagan w mapach wtrysku lub/i zapchany katalizator np..
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
-
bradzo ładne w kolorku mojego
-
Cytat:
Napisał
byrrt
Bzdury.. Silnik ma największą moc gdy dawka paliwa jest optymalna. Może być tak, że masz trochę bałagan w mapach wtrysku lub/i zapchany katalizator np..
Dzięki za trop, pokombinuję w ten deseń!
Cytat:
Napisał
CichyJerry
1.2 16V jeden z najlepszych silniczków .. a samochód łady, ładna fela, zadbany... oby tak dalej..
Cytat:
Napisał
prosto90idzie
bradzo ładne w kolorku mojego
Dzięki, miło to czytać :)
-
2 załącznik(i)
Wiosna nastała, więc Bravo toczy się znów na koniczynkach. Na ten sezon obutych w nowe opony Sava Intensa HP 185/55R15.
Na ogarnięcie czeka "nowa" kołyska, bo ta w aucie coraz bardziej ulega biodegradacji :( Wlecą też nowe rynienki dachowe.
Poza tym pora na nowy wydech, rozrząd i parę innych rzeczy.
Trzeba będzie też pomyśleć o tylnym prawym błotniku, bo oprócz rudej został też zaatakowany przez drzwi parkującego obok nieustalonego samochodu.
Załącznik 8747 Załącznik 8748