To jest widok strony w wersji do druku
-
Zawiszajace się obroty
Witam mam pytanie bo mam już pewną diagnozę ale chciał bym aby ktoś ją potwierdził. W moim aucie samochód notorycznie zawiesza się na obrotach to znaczy jak mocno do daje gazu apotem odpuszczam ok obroty w normie około 1tyś jednak gdy robię przygazówki do około 2 lub 2,5tys to obroty zostają po odpuszczeniu pedału gazu na 2tyś .
Co ciekawe jak mocnej wcisnę do do 3 albo więcej obroty wracają do normy.
Myślę że sprawcą będzie tu silniczek krokowy jednak nie bardzo wiem gdzie szukać go w silniku 1,4.
wybaczcie za błąd w tytule ale ałto poprawianie lepiej wiedziało co chciałem napisać...
-
A przepustnica wraca na swoje miejsce?
-
Wraca bo sprężyna mocno ja ciągnie choć zauważyłem raz na postoju ciekawostkę. Obroty się zawiesiły i nagle ciach coś je odcięło i było na sekundę dobrze i znów zaczęły rosnąć do 2tys i z nów odcięło. Ale po mocnej prze gazówce był spokój. Zawsze po takiej mocnej prze gazówce przy okazji wchodzi woń paliwa do wnętrza auta.
-
Do wymiany jest prawdopodobnie czujnik prędkości obrotowej silnika. Podłącz pod examiner w celu sprawdzenia diagnozy.
-
A tam nie ma CPP? Może on coś szfankuje..
-
Zdaje mi sie ze niema... To jest w sumie dziwne bo on sie zawiesza tylko przy lekkim dodawaniu gazu...:( Dziwna sprawa na razie wy mieniam świece i przewody (bo już od dawna sie szykuję). Potem zajmę się krokowcem a potem :D nie wiem jak znajdziemy przyczynę to zrobię;]