Witam mam problem ze stilo, nie mozna polaczyc sie ze sterownikiem silnika, z innymi modulami idzie sie polaczyc, na desce pisze loose conection i nie swieci kontrolka silnika, ktos pomoze?
To jest widok strony w wersji do druku
Witam mam problem ze stilo, nie mozna polaczyc sie ze sterownikiem silnika, z innymi modulami idzie sie polaczyc, na desce pisze loose conection i nie swieci kontrolka silnika, ktos pomoze?
PO pierwsze nie ten dział, po drugie naładuj na początek akumulator.
O
Było już sporo....
temat do podłączania samochodu do FES'a. http://fiatklubpolska.pl/zrob-sam-49...-2012-a-13189/
akumulator naladowany, nic nie pomoglo:( zapomnialem napisac ze od czasu do czasu pojawia sie kontrolkia silnika i wtedy da sie polaczyc, auto bylo juuz grzebane przywiezione z Niemiec bsi przykrecone na jedena srubke bylo
Prawdopodobnie masz walnięta centralkę wtrysku. Mam to samo z tym że ja sam go lutowałem były zimne luty działało przez rok. W tej chwili immo odmówiło posługi i wiec już czas wymiany centralki nadszedł. Oczywiście zmieniałem antenę od immo również mi się nie łączy. Jednak jestem o krok dalej już nie mogę go odpalić za pomocą kodu również się nie da obejść immo.
Jak by ktoś posiadał potrzebuję schematu wiązek elektrycznych od body komputera tego po lewej strony na dole przy kierownicy do skrzynki bezpieczników oraz centralki wtrysku być może jest nadzieja w przerwanym kablu tylko nie wiem jak one idą.
wymienilem caly komplet sterownik body kluczyk... pomoglo odpala dziala tyle ze jest inny problem swieci ABS teraz a nie swiecil pisze w abs blad konfiguracji i pytanie da sie go zmienic? kod bledu U1702 NCN - NGE sygnal niekombatybilnosci
sterownik nowy to trochę pochodzi i błędy wrócą, podstawa to przenieść sterownik z silnika w chłodniejsze miejsce, na silniku biedak się przegrzewa i wywala będy
Mam podobny problem, będę przelutowywał sterownik i przeniosę go obok akumulatora
U mnie losse connection connection było wywołane nieszczelnym węzykiem paliwowym i (powietrznym) po wymianie loose connection znikło brawo mechanicy:cool:, natomiast nie można było się połączyć z komputerem zawsze się łączył?! wyczytałem post o innych markach i pojechałem na drugi komputer brak połączenia, ale upór się opłacił u trzeciego mechanika na uboczu udało sie połączyć.
Wniosek z tego taki, że trzeba jeździć do mechanika na uboczu :)
Ma ktoś opis tych kostek z body komputera?