To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Nowa podłoga -
Nowa podłoga
Witam!Od 1 miesiąca jestem posiadaczem Pauliny.Niestety,gdy złapałem kapcia i doszło do podnoszenia auta,okazało się,iż moja Paulina przypomina ser szwajcarski.Zaczęły się bardzo "realistyczne" wrażenia z jazdy i z suchą skarpetą już niestety nie dało się podróżować. W piątek Paula dostała "nową podłogę" - blacha 1mm na łatki, uszczelniacz do żelaza i na wierzch konserwacja.Od środka wymalowałem podłogę podkładem tlenkowym.Tylko teraz nie wiem z czego wykonać izolacje termiczno-dźwiękowa. Wełna mineralna która była ułożona pod nogami wylądowała w koszu,gdyż nabrała tyle wody,że rwała się jak papier.Na razie ułożyłem 5mm wełny mineralnej i na to folia.Z tyłu został stary filc. Tylko ta podłoga "bardzo pływa",wełna nie jest wystarczająco sztywna.Ktoś robił coś podobnego juz?Z czego wykonaliście izolacje?Z góry thx za pomoc
-
2 sprawy Filc albo profesjonalne bitumiczne maty wygłuszające od wewnątrz od zewnątrz mastyka lub inne pochodne biutumiczne zabezpieczająco- wygłuszające.
-
Cytat:
Napisał
Darksaience
Filc albo profesjonalne bitumiczne maty wygłuszające od wewnątrz
Czyli kupuje takie cos:
MATA Wygłuszająca FILC wygłuszenie Poroso 2x1m (2584180687) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
czy to mam jakoś przykleić,czy ułożyć swobodnie?
Cytat:
Napisał
Darksaience
mastyka lub inne pochodne biutumiczne zabezpieczająco- wygłuszające
może być takie:
APAMA maty bitumiczne (wygłuszajaca - standard) (2600862979) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
mata przyklejona do filcu,jak rozumiem?
-
najlepiej gdyby była samoprzylepna jak ta druga ale jej nie znam. wiem że ta pierwsza świetnie wygłusza ale można by ją punktowo przychwycić do blachy. Brął bym ta pierwsza bo z ta druga zdaje mi sie ze trzeba by jej więcej warstw dac aby efekt bł dobry. Gdy to zrobisz zdaj relacje czy w aucie stało się dużo ciszej.