Nowy Opel Combo = Fiat Doblo II
Witam,
Chcę się dowiedzieć czy wy też tak macie bo od niedawna użytkują owego Nowego Combo. Auto ma tylko wstawione znaczki firmowe i reszta to oko w oko to samo co Fiat Doblo II. Wcześniej też jeździłem Fiatami i w rodzinie też mam więc wiem czym to się je. Powiem jedno silniki diesla Fiat robi najlepsze ale reszta to już nie ciekawa sprawa.
Wiec przejdę do sedna mam dziwne odczucie prowadząc tą budę Fiatowską bo:
1. Auto ściąga w prawo i jakoś krzywo jedzie. Samochód nowy z salonu jak by coś:roll:
2. Skrzynia biegów to nie perfekcja jak niemiecka i często jest problem z wrzuceniem chcianego biegu.
3. Ciężko zamknąć normalnie dzwi obojętnie jaki nawet te tylne. I blacha jakoś dziwnie się wygina.
4. Mało miejsca w przedziale pasażerskim a ilość praktycznych schowków to totalne dno.
No może tyle wystarczy bo znalazło by się coś jeszcze ale to najbardziej denerwujące sprawy. Nie wiem czy to Oplowi wyjdzie na dobre bo jakoś plastików ma dużo do życzenia jak reszta.
A teraz trochę plusów
1. Silnik jak tam mam 1.6 MJ 105KM to normalnie cudo tylko lubi sobie dobrze wypić niestety
2. Wersja Maxi więc można sporo zapakować i dobrze też wyspać się
3. Jak na Fiata to jest cicho w środku a na Autobanie słychać szum powietrza tylko i koła.
4. Hamulce zatrzymują tą budę jak w sportowym bolidzie :smile:
To mam pytanie jak te wasze Dobloki spisują się ? Czyli awaryjność i osiągi ?
pozdrawiam