To jest widok strony w wersji do druku
-
Ma ktos blisko aby obejżeć autko?
witam.
Bardzo prosiłbym kogoś kto ma blisko aby obejrzał mi autko z linku poniżej.
Oferta - Fiat Bravo - WItam. Do zaoferowania mam Fiata Bravo uszkodzonego po niewielkim wypadku... uderzenie w hak. widoczne na zdjeciach. samochod na chodzi
Interesuje mnie co tak na prawdę jest tam uszkodzone i jak z korozją w aucie. czyli wszystko standardowo jak do kupna.
-
Hehe a co chcesz stare bravo kupic? ;)
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
-
Masz jeszcze do roboty prawy błotnik,maska,pas,wzmocnienie,lampy,chłodnica,ciek awe co jeszcze,no i czy podłużnica nie dostała.
Wg mnie lekko z tysiąc do wsadzenia jak dostaniesz w kolorze. Chyba lepiej dołożyć i mieć całego.
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
-
Cytat:
Napisał
lukq
i czy podłużnica nie dostała
Mało widać na tych fotkach, ale jak patrzę na prawe drzwi to mam tzw "uzasadnione wątpliwości" co do położenia przedniego słupka i stanu podłużnicy.
Moim zdaniem nie tyle "wjechał na hak" co najechał na ciężarówkę. Dziwne że poduszka nie strzeliła - nie miał albo uszkodzona (chociaż ... widziałem Siene w której przód był skasowany do koła, a poduszka też nie wystrzeliła ... niby powinna, bo wjechał w ścianę z prędkością powyżej 20 km/h).
Faktem jest że bez oglądania niewiele się dowiesz, może być rzeczywiście "okazja" (średnia, ale jednak), a może być złom do utylizacji.
-
Skoro najechał na hak to siła była przyłożona można powiedzieć w jednym punkcie,czyli w belkę łączącą obydwie podłużnice.Skoro dostała w środek to na bank musiała się wygiąć więc ściągnęła podłużnice do środka.Nie ma innej opcji.
-
dzięki sam pojadę i obejrzę, bo widzę wy już wyliczenia robicie.
Górny pas jest cały poszła belka pod zderzakiem. podłożnice pewnie całe a skąd wiem?? z puntem to samo przerabiałem a jeszcze tak nie było żeby czegoś nie dało się wyciągnąć. na pytanie dlaczego to auto to już chyba mówiłem potrzeba drugiego dla młodego kierowcy. co by nie gadać dzięki wielkie za pomoc. choć w ocenie ze zdjęcia sam sobie poradziłem.
-
Cytat:
Napisał
seth
dzięki sam pojadę i obejrzę, bo widzę wy już wyliczenia robicie.
Wyczuwam w tym zdaniu jakieś niezadowolenie. Koledzy chcą Ci pomóc. :roll:
-
byrrt ale ja widzę jak on wygląda i umiem ocenić co trzeba będzie zrobić. nie wygląda źle a po zdjęciach oceniać można różnie. dlatego chodziło mi o naocznego obserwatora a nie gdybanie co może być nie tak. przesada sa sugestie o podłożnicy bo on ewidentnie dostał w środek widać że lampy zeszły się do środka a błotniki nie. gdybym na pisał "co sądzicie o tym" to ok wtedy rozumiem podpowiedzi ale ja długo i dużo robiłem takich aut i wiem że zdjęcie może być bardzo mylące. i nie jest to niezadowolenie tylko bardziej zawiedzenie że nikt nie czyta uważnie o co mi chodzi.
-
Może warto było by obejrzeć to bravo :
http://moto.allegro.pl/fiat-bravo-1-...558116055.html
cena niby o 1000zł więcej ale nie jest tak bardzo uszkodzone żeby nie można było wracać na kołach do domu ( oczywiście po wymianie koła)
-
No fakt że tu tylko błotnik i koło do naprawy (naprawiają takie rzeczy).
-
Bravo z mojego linka na pewno będzie więcej palić bo jest to benzyna 1.8 a nie diesel 1.9jtd ale znajduje się o wiele bliżej niż to białe bravo. Z białej podlaski w jedną stronę jest prawie 550km a do warszawy niespełna 160km. Na dodatek tamto autko będzie trzeba przywieźć lawetą bo nie nadaje się do jazdy a to kolejne koszta. Naprawa tak uszkodzonego auta wyniesie z 1000zł a nie wiadomo czy nie ucierpiało coś jeszcze. W tym bravie z warszawy wystraszy kupić nową felgę i naprawić błotnik koszta z pewnością o wiele mniejsze. Z ceny pewnie da się coś jeszcze urwać i powoli odkładać na instalację LPG.
-
Paweł zaraz skomentuje że nie o to pytał ;) więc ja tylko tak dodam że auto z linka dudu$ wygląda na b. zadbane. Nie wiem jak technicznie ale widać że ktoś miał serce do tego samochodu.
-
Jeżeli Seth chce jechać taki kawał na oględziny auta to życzyć możemy tylko szerokiej drogi. Po drodze pewnie będzie jechał przez Warszawę wiec może umówić się na oględziny i tego Bravo z mojego linka. A nóż widelec może okazać się w miarę dobrą sztuką i już dalej nie będzie chciał jechać ?. tak czy tak jedno jak i drugie autko trzeba obejrzeć, obliczyć ile wyniesie naprawa, droga po nie itp.
-
nie jestem fanem czerwonych aut, ale to Bravo wygląda świetnie. tak jak pisali koledzy, targować się i kupić błotnik w kolorze
FIAT BRAVA BRAVO BŁOTNIK PRAWY PRZÓD *INNE* (2507181523) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
a później odkładać na gaz :) zderzak można machnąć spray'em samemu.
-
byrrt nie musisz być złośliwy.
Cytat:
Napisał
dudu$
Jeżeli Seth chce jechać taki kawał na oględziny auta to życzyć możemy tylko szerokiej drogi.
i dlatego prosiłem o pomoc kogoś z forum, kogoś kto ma blisko lub jest na miejscu ale oczywiście nikt nie zareagował.
Bravo z linku jest fajne ale to benzyna a ja szukam Diesla bo wychodzi mi najtaniej. taniej od LPG a juz na pewno taniej od zakładania instalacji. no nic szukam czegoś na swoim podwórku.