Palio 1.6 16V Problem z silnikiem
Witam, kupiłem niedawno fiata palio 1.6 16V 99 rok benzyna/LPG. Problemy były w sumie od początku, bo silnik nie chodził równo tak jak powinien. Gdy jeździłem na gazie brało również benzynę. Z czasem zaczęło potwornie kopcić i auto nie miało mocy. Odstawiłem go do mechanika, komputer pokazał błąd 1 i 4 wtrysku i czujnika położenia wałków. Czujnik wymieniony, listwa z wszystkimi wtryskami również i wykasowane błędy. Silnik krokowy wyczyszczony, wymienione przewody WN i świece. Rozrząd sprawdzony na blokadach i jest ustawiony prawidłowo. Odebrałem auto, dojechałem do domu i dalej było to samo. Kopcił i utrzymywał obroty falując na poziomie 2-3 tysięcy, bardzo szybko osiągnał wysoką temperaturę i włączył się wiatrak. Jak na moje zdecydowanie za szybko. Odłączyłem całkowicie krokowy i silnik równo pracował, obroty około 1100 bez falowania. Tak jak powinno być. Podłączyłem z powrotem i problem nadal taki sam. Dodam jeszcze, że po zgaszeniu silnika i odczekaniu chwili miał problem żeby odpalić od strzału a bez krokowego bez problemu. Jakaś diagnoza? Krokowy zdechł?