witam, tak jak w tytule oryginalne radio automatycznie dostosowuje głośność do prędkości. Moje pytanie jak to wyłączyć. Bardzo mnie to denerwuję :)
To jest widok strony w wersji do druku
witam, tak jak w tytule oryginalne radio automatycznie dostosowuje głośność do prędkości. Moje pytanie jak to wyłączyć. Bardzo mnie to denerwuję :)
Instrukcja od auta, w niej jest też od radia i będziesz wiedział ;)
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Ja niestety nie wiem jak to się w radiu w stilo robi.. Polską instrukcję znajdziesz na necie - chyba nawet jest u nas w download'zie ;)
Fiat Stilo instrukcja obsługi - Downloads - Fiat Klub Polska
Poszukaj w sekcji sterowaniem radiem.
ok. wykonałem wszystko zgodnie z instrukcją i nadal nie mogę sterować głośnością ręcznie. czy może być uszkodzony potencjometr?
Sterowanie ręczne nie ma nic do tej funkcji. Zawsze można ściszyć/zgłośnić ręcznie..
Jeżeli się nie da masz pewnie uszkodzony impulsator (tam nie ma potencjometru jako takiego)..
o widzisz. ja myślałem że jeśli włączysz funkcję " auto-głośności" to automatycznie przestaje działać ręczne sterowanie. ok czyli wiem na czym stoję. ten impulsator da się jakoś naprawić/wymienić czy raczej w grę wchodzi wymiana radia?
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
jeszcze chciałem się pochwalić że dzisiaj udało mi się przejechać moim Stilo 1,9Jtd 203 km na 9,5 L :)
Wymiana radia to może nie ale raczej kwalifikowało by się to pod oględziny jakiegoś elwktronika..
gdzieś czytałem temat o tym i ludzie pisali , że normalnie kupują i wymieniają także da się na pewno . Wymiana radia raczej zbyt kosztowna rzecz.