To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Kupno auta. -
Kupno auta.
Siema.
ostatnio coś dużo tematów tego typu :P
Mianowicie, będę kupował drugie auto i moje pytanie.... jakie ;)
Auto do 10tys.zł, diesel albo Pb to nie ważne (wole diesla, albo LPG), głównie chodzi mi o opinie, jakie waszym zdaniem najlepiej kupić w tej cenie, bo parę typów mam, ale jakoś tak mętlik mam straszny w głowie )
Myślałem nad AR 156 albo Lancią Lybrą, ale tez inne są brane pod uwagę, no i Marysia Łukasza ;)
Doradźcie coś ;)
-
Bierz moją Padakę :D
Tak na poważnie to ciężko znaleźć coś sensownego za dobre pieniądze taka prawda.
Chcesz kombi pewnie, więc pewnie rodzinny w trasy to diesla bierz, 156 bardzo piękne, ale zawieszeni-owo drogo, lancia fajna alternatywa, moja Padaka wszystko jest w temacie, auto widziałeś kilka razy więc wiesz co i jak do niczego nie namawiam ...
-
Cytat:
Napisał
egon
no i Marysia Łukasza
Przynajmniej wiesz że nie została w zeszłym tygodniu pospawana z ćwiartek ;-)
Ciężko coś doradzić, powiem ci że przy tej ilości odpicowanego złomu jaki jest teraz na rynku prędzej kupił bym poflotowy z przebiegiem 200k niż "piękny stan, mały przebieg, lać i jechać" w komisie. Prywatnych ofert jest mało, co ciekawsze (cena, stan) przechwytują handlarze.
-
JA tak dumam i patrze na te autka i sie zastanawiam czy te autka takie awaryjne ze ten 2 ma a jednym jeździ czy co
mialem kiedys firmowa aste 2 1,7 D miala cos kolo 400tys i problemów z tym nie bylo no może poza paleniem bak 52l starczał na mniej niz 700km ale miał po 26km w jedna stronne wiec więcej sie grzał niz jechał
jeszcze mi sie przypoomnialo ze jak firma oszczedzała na kierowcach co dbali o te autko tz mielli umyć sprawdzić płyny zakonserwować tak doraźnie to na nich strasznie szybko sie korozja pojawiła wszędzie zresztą wtedy to była masakra
Lancia Lybra NAJTAŃSZA NA ALLEGRO !!! 2000 Kraków ? Tablica.pl
Sprzedam lancia Lisewo ? Tablica.pl
moje pytanie do Was fachowcy czy warto sie zastanawiać nad takimi autkami
pzdr
-
Wśród znajomych w tych widełkach cenowych królują dwa modele: mondeo (benzyna, lpg) i laguna. Gdyby nie rodzina, szukałbym 3 drzwiowego stilo :)
-
szu po pierwsze, to pisz po polsku, znaki interpunkcyjne nie gryzą, bo tego to sie czytać za bardzo nie da.
Co do auta, to Lybre mam juz od jakiegoś czasu i zajefajne auto, wszystko zalezy jak trafisz, ale nie naleza do zbyt awaryjnych.
co do linkow, to odpusc sobie, Lybra za te pieniądze, to chyba tylko na czesci.
-
Kolega szu podaje linki do aut za 4 tyś zł a Ty napisałeś wyraźnie że do 10 tys.
Alfa 156 bardzo ładne autko ale myślałeś o kombi czy sedanie? Moim skromnym zdaniem to obie wersje są ładne. Co do zawieszenia to stwarza problemy,wystarczy poczytać opinie, ale też dużo zależy od stylu jazdy po różnych nierównościach i też jakie części są zakładane,tzn jaka marka. Chociaż ostatnio czytałem na temat zawieszenia na forum alfy i powiem że nie raz i te markowe części potrafią szybko się "poddać". Za to komfort jazdy jest na prawdę super.
Cytat:
Napisał
egon
ale tez inne są brane pod uwagę
Ojciec ma Renie Megane II motorek 1.4 98KM i nawet sobie chwali, autko mało pali,dość tak sobie radzi jak załadowane 4 osoby i bagaż,pojemne,bagażnik też.
Brałeś to autko pod uwagę?
-
Jeżeli szukasz kombi , z dobrym i oszczędnym silnikiem , dodatkowo lubisz podróżować w komforcie to zdecydowanie polecam Volvo V40 z silnikiem 1.9 diesla [ 102 koniki ] .. Mój wujek kupił jakieś pół roku temu owy model i jest strasznie zadowolony.. Początkowo był nastawiony tylko na VW , ale z czasem przekonaliśmy go do Volvo i teraz chodzi zadowolony... O komforcie , nie ma co dyskutować , bo to w końcu Volvo , wnętrze jakies specjalnie ładnie nie jest , ale nic nie skrzypi , trzeszczy itd , silniki cichutki i zrywa też ma wystarczającego w zupełności :)
-
Panowie, zobaczcie z kiedy jest ostatni post oprócz dzisiejszych ;)
Auto juz dawno kupione i wybór padł na Lancie Lybre 1,9JTD 115KM ;) i jestem zadowolony.
-
Cytat:
Napisał
egon
Panowie, zobaczcie z kiedy jest ostatni post oprócz dzisiejszych ;)
Auto juz dawno kupione i wybór padł na Lancie Lybre 1,9JTD 115KM ;) i jestem zadowolony.
Tylko, że szu podpiął się pod Twój temat i pytanie było z dziś z 18:26 ;)
-
TMK wiem, wiem, ale mi chodziło min. o wypowiedz sebaoo bo ewidentnie odpowiedział na mojego pierwszego posta ;)
-
Trudno, w takim razie nie masz wyboru. Kupuj następne auto! ;) :D
-
Hehe, no plany są, ale nie teraz, nie ma tyle $ ;)
-
Cytat:
Napisał
egon
TMK wiem, wiem, ale mi chodziło min. o wypowiedz sebaoo bo ewidentnie odpowiedział na mojego pierwszego posta
Dokładnie kierowałem się wypowiedzią szu a nie spojrzałem na datę Twojego pierwszego posta:lol:
-
:smile:
o widzę ze ktoś przeczytał
Nie wiedziałem gdzie zapytać to tu zadałem pytanie a co do awaryjności to pewnie każdy z was ma trochę racji ja
mam 206 nic w niej nie mam tylko silnik 1,4 HDI na jednym baku mam do 1458 km to mój rekord najmniej mi przejechało to autko kolo 1100 a co do ceny to kwestia ile kupujący da i ile sprzedający weźmie
Parę lat temu patrzyłem za Alfa 156 a trafił się lew a to teraz się trafi to nie wiem
Fiata pamiętam doskonale z firmy nowa panda silnik 1.25 i do 10 l benzynki i coś z skrzynia biegów nie tak chyba nie zawsze była 3
Potem awansowałem na starego peugota ale z benzyna autko mialiało 290 tys 8 lat a latało po autostradzie jak nowe i palilo nie wiecej niz 6 pzdr Forumowiczów