Witam mam pytanie odnośnie potencjometru pedału przyspieszenia w fiacie bravo 1.9 JTD 103 KM. A mianowicie gdzie on sie znajduje i jak go znaleźć/wymontować? Czy ktoś mógłby mi udzielić instruktażu ? :)
Z góry dziękuje :)
To jest widok strony w wersji do druku
Witam mam pytanie odnośnie potencjometru pedału przyspieszenia w fiacie bravo 1.9 JTD 103 KM. A mianowicie gdzie on sie znajduje i jak go znaleźć/wymontować? Czy ktoś mógłby mi udzielić instruktażu ? :)
Z góry dziękuje :)
W kabinie nad pedałem gazu znajdziesz go ,patrząc po ciągnie
Tylko jeszcze powiedz(cie) mi prosze jak to ustrojstwo wymontować (krok po kroku jeśli można) bo jak widziałem dostęp do tego to jest taki cholerny że masakra
Po co chcesz to wymontować?
Np żeby wymienić bo na kompie mi wykazało że z potencjometrem jest coś nie tak...chyba że coś innego jakaś wtyczka od niego albo coś
Nawet autodata w wersji elektronicznej podaje że jest to częsta usterka. Opisują aby wyciąć wtyczkę a przewody połączyć bezpośrednio ze sobą. oczywiście należy je polutować. zrobiłem tak jednemu klientowi i problem ustąpił a błędy też już się nie pojawiają.
było to napewno w autodacie 3.17 i w 3.23 chyba też. nie mam teraz zainstalowanej więc nie sprawdzę ale wiem że było to tam opisane.
Ale ja się pytam co to za program bo nawet nie słyszałem ;)
Więc kolego to jest coś takiego jak książki z serii auto data. tylko że książki to jest auto data dane diagnostyczne, auto data diesel data i jeszcze rozrządy w osobnej i pewnie jeszcze coś by się znalazło. a w tym programie masz zebrane wszystko w jedna całość. dane regulacyjne, momenty dokręcania, schematy elektryczne, układ bezpieczników w skrzynce, rozrządy, rysunki lokalizacji korków, filtrów kabinowych. opisy niektórych usterek charakterystycznych w danym modelu. sposoby kasowania inspekcji itp itd itd itd....
Coś jak manual Workshop
Coś w tym stylu.