Fiat Stilo Abarth ... co i jak?
Witam serdecznie.
Od pewnego czasu zastanawiam się nad zakupem samochodu Fiata Stilo Abarth 2.4 + LPG.
Nie mam jeszcze na oku konkretnego egzemplarza bo nie mam w ręku pieniędzy, muszę sprzedać najpierw swój samochód i dopiero ewentualnie czegoś szukać. Zraziły mnie natomiast opinie jakie krązą na temat tego samochodu, podobno strasznie awaryjny ? Dowiedziałem się co nie co i troche mnei to zastanawia bo te same jednostki montowane były również w np w Lanciach i były bezawaryjny jeżeli tak naprawdę umie sie o nie zadbać. Ostatnio miałem okazję nawet jechać takim Stilo, bardzo podoba mi się dynamika tego silnika mimo zainstalowanej instalacji LPG, a dźwięk 5 cylindrowej jednostki rozpuszcza mnie na fotelu. Moje pytanie brzmi następująco, czy rzeczywiście Stilo Abarth slynie z awaryjności, czy warto kupic ten samochód, co z elektroniką (bo troche jej w środku jest) oraz w jakich pieniądzach się rozglądać bo na allegro są już od 8-9 tys... Mam do wydania okolo 12-13tys zł, zastanawiałem się jeszcze nad Alfa 147 2.0TS lub JTD 150KM. Ważne by był to samochód o mocy powyzej 150KM.