Witam mam ostatnio taki problem, a mianowicie ciężko zmienia się biegi lewarek stawia opór najgorzej jest z redukcją biegów. Może macie jakieś pomysły myślę na wymianą linek robił to ktoś:?::roll:
To jest widok strony w wersji do druku
Witam mam ostatnio taki problem, a mianowicie ciężko zmienia się biegi lewarek stawia opór najgorzej jest z redukcją biegów. Może macie jakieś pomysły myślę na wymianą linek robił to ktoś:?::roll:
Mówisz o ciegnach?sprawdź na początek olej w skrzyni. Potem wysprzęglik. Pracę ciegien sprawdź w kanale
Wysłano z GT-I9100 z użyciem Tapatalk
miałem podobny przypadek tej zimy, chcąc ruszyć ze świateł nie mogłem wrzucić 1. biegu ani drugiego. stało sie to z minuty na minutę. parę razy musiałem ruszyć z 3. :roll: ale od razu pojechałem do majstra. wyczyścił oby dwie linki, wyczyścił z brudu i zanieczyszczeń i przesmarował i chodzi jak nowy.
Ja miałem tak w Punto II że lewarek źle chodził " w poprzek samochodu" czyli tak jakby nim ruszać w stronę kierowcy a potem w stronę pasażera. Trzebabyło nasmarować taki bolec przy skrzyni biegów przy wodziku i jest ok.