To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
wibruje auto -
wibruje auto
witam ,Panowie mam taki problem że wibruje mi auto ,mechanik mówił że to wina przegubu wewnętrznego prawego i pytanie czy trzeba wymienić całą pół oś (strona prawa) czy można kupić sam krzyżak i go wymienić bo cała pół oś to jest bardzo droga i jeszcze do tego robocizna to bardzo boli !!! przed wymianą wahacza wszystko było ok po wymianie mechanik powiedział że mam walnięty przegub wewnętrzny ,czy to możliwe że nic wcześniej nie czułem aby trzęsło autem tylko po wymianie tak się dzieje czy może mechanik coś zpieprzył bo jeszcze wymieniał osłonę przegubu zewnętrznego to może wtedy coś popierniczył ??????
-
Pytanie co to za mechanik, choć raczej mało prawdopodobne by uszkodził.
Warto spr. nr seryjne w eperze przegubu i wtedy szukać czy są same przeguby czy razem z pół osią. Występują modele gdzie można to wymieniać, a są też takie co trzeba całość kupić.
eper.fiatklubpolska.pl (przeglądaj pod IE) wpisz tam nr VIN i będziesz wiedział wszystko o autku.
-
Cytat:
Napisał
jarom35
witam ,Panowie mam taki problem że wibruje mi auto ,mechanik mówił że to wina przegubu wewnętrznego prawego i pytanie czy trzeba wymienić całą pół oś (strona prawa) czy można kupić sam krzyżak i go wymienić bo cała pół oś to jest bardzo droga i jeszcze do tego robocizna to bardzo boli !!! przed wymianą wahacza wszystko było ok po wymianie mechanik powiedział że mam walnięty przegub wewnętrzny ,czy to możliwe że nic wcześniej nie czułem aby trzęsło autem tylko po wymianie tak się dzieje czy może mechanik coś zpieprzył bo jeszcze wymieniał osłonę przegubu zewnętrznego to może wtedy coś popierniczył ??????
ta stronka nie wchodzi eper.fiatklubpolska.pl (przeglądaj pod IE) i co to jest te IE?????
-
Internet Explorer = IE
Cytat:
Napisał
jarom35
Panowie mam taki problem że wibruje mi auto
Ale jak wibruje? Jak jedziesz, stoisz, dodasz więcej gazu lub gdy jedziesz szybciej?
Opisz to.
---------- Post dodany o 15:20 ---------- Poprzedni post dodany był o 15:19 ----------
FIAT ePER :: Fiat Klub Polska
-
Cytat:
Napisał
lukq
Pytanie co to za mechanik, choć raczej mało prawdopodobne by uszkodził.
Warto spr. nr seryjne w eperze przegubu i wtedy szukać czy są same przeguby czy razem z pół osią. Występują modele gdzie można to wymieniać, a są też takie co trzeba całość kupić.
eper.fiatklubpolska.pl (przeglądaj pod IE) wpisz tam nr VIN i będziesz wiedział wszystko o autku.
trzęsie się na boki czyli w poziomie jak się rozpędzam tak w granicach 40-80 na h,i jak dodaje gazu przy większej szybkości tego nie czuć
-
Przy hamowaniu też tak się dzieje?
Podjedź na stację diagnostyczną, niech sprawdzą Ci zawieszenia za 20 zł.
-
problem rozwiązany została wymieniona półoś prawa ,wewnętrzny przegub był rozsypany